Ordfører Bjørn A. Ropstad, Morten Kjetså og Aanund Tveitå jr. under utdelingen av årets idrettsstipend i Otrahallen, under 17. mai-fest.
Fra venstre: Ordfører Bjørn A. Ropstad, Morten Kjetså og Aanund Tveitå. Foto: Geir Daasvatn

Begge guttene fikk overrekt hver sin sjekk på kr. 5000 av ordfører Bjørn A. Ropstad under folkefesten i Otrahallen 17. mai. 

Aanund Tveitå driver med friidrett, både enkeltøvelser og mangekamp, og ble i 2018 norgesmester i 7-kamp innendørs og 10-kamp utendørs. Resultatet utendørs ble det nest beste som er oppnådd i 15-årsklassen i Norge. I fjor satte han hele tre kretsrekorder og fikk også bragdstatuetten for å bli kåret til Aust-Agders beste mannlige utøver i friidrett, uansett alder. Det var for 6,32 m. i lengde. Til nå i år har Aanund allerede rukket å vinne gull i mangekamp og i kule, og sølv på 60 m. hekk. Han starter på toppidrett på Hornnes vgs fra høsten av, og vil bruke stipendet på blant annet konkurransereiser og treningsleir. 

Morten Kjetså drømmer om å bli verdens beste skiløper. Han har tatt flere gull i kretsmesterskap i langrenn og medaljer på rulleski. De to siste sesongene har han endt opp blant topp 30 i Norge i flere nasjonale løp: Oslo skifestival, Ungdommens Holmenkollrenn, Ungdomsbirken og Hovedlandsrennet, der han endte som nr. 12 i sprint. Morten starter på Hovden Skigymnas fra høsten av, og ønsker å bruke stipendet sitt på skiutstyr.

Evje og Hornnes kommune ønsker vinnerne lykke til videre med idrettskarrieren!