Kulturkonsulent Siri Alice Bøyum Øvergård, vinner Nils Olav Kjetså Røed og ordfører Svein Arne Haugen.jpg
Foto: Geir Magne Feed / Otra IL ski

Nils Olav fikk overrekt en sjekk på 10 000 kr og en blomsterbukett av ordfører Svein Arne Haugen (t.h.) og Siri Alice Bøyum Øvergård (t.v.) fra Evje og Hornnes kommune. 

Om vinneren

Nils Olav Kjetså Røed driver med langrenn og går i år andreåret på Hovden skigymnas. Han har markert seg med gode resultater både regionalt og nasjonalt, og har flere gull i kretsmesterskap, samt plasseringer blant de 30 beste i nasjonale renn som Oslo skifestival og Hovedlandsrennet. 

Ordfører Svein Arne Haugen sa videre i sin tale til stipendvinneren:
"Alle vi som er bittelitt interessert i idrett vet at nivået innen langrenn i Norge er skyhøyt. Det krever talent, men først og fremst en enorm treningsinnsats, hvis man skal ha håp om å hevde seg. I tillegg krever det dessverre relativt mye penger å ha godt nok utstyr. 

Jeg er imponert over det nivået Nils Olav har vist og håper stipendet kan være en liten håndsrekning. Det er først og fremst en annerkjennelse for det pågangsmotet og den innsatsviljen du viser. Jeg vet at jobben må gjøres hver eneste dag."

Evje og Hornnes kommune ønsker vinneren lykke til videre med idrettskarrieren!

Om idrettsstipend for ungdom

  • Evje og Hornnes kommunestyre har i k-sak 6/17 vedtatt at Evje og Hornnes kommune skal dele ut et idrettsstipend i oddetallsår og et kulturstipend i partallsår
  • Begge stipendene skal være på 10 000 kr
  • Ungdom mellom 13 og 19 år, som har vist særlig god innsats innenfor en idrettsgren, oppfordres til å søke om idrettsstipendet
  • Både enkeltpersoner og grupper som bor eller har sin opprinnelse i kommunen kan søke.