Mineraler, gruver og aktiviteter

Oddestemmen steinsliperi er Norges største smykkesteinsliperi som driver håndsliping på heltid. 
 
Evje Mineralsti er ikke betjent sommeren 2019, men det er mulig å lete etter mineraler i steinbruddet. 
 
Mineralparken på Hornnes har spektakulær utstilling i fjellhall med 1200 mineraler og steiner fra hele verden. Mineralparken er også en rikholdig aktivitetspark med eventyrbekk, båtutleie, vannsklie, skattejakt med mye mer. På samme plass finner du også Klatreskogen, med klatrepark i trærne og zipliner over eleven Otra. 
 
GoKart Evje har en av de lengste banene i Nord-Europa, men det er også egen barnebane. 
 
Hos Troll Aktiv kan du utfolde deg i naturbaserte aktiviteter som rafting, klatring, sykling og mye annet. 

Odden hage er en visningshage på 8000 m2 anlagt med ulike temahager som består av en japansk inspirert hage, rosehage, mosehage. Du finner også rododendron, fjellplanter, busker og trær, samt dammer med koi- og gullfisk.

I tillegg finnes Evje aktivitetspark med hoppbakker, sandvolleyballbaner, sykkelbane, Tufte-park og kunstgressbane.

Evje bowling finner du på Verksmoen.

Museum

Evje og Hornnes Geomuseum er et bygdemuseum som huser mangt og mye. Mellom gamle bondegjenstander finner du Setesdals eldste apotek, skolestue, skomakerutstyr, rokk og vev samt flere flotte mineralsamlingar med både norske og utanlandske mineraler.

Evjemoen Forsvarsmuseum er eneste hærmuseum mellom Bergen og Oslo, og er først og fremst en dokumentasjon på Forsvaret sin virksomhet på Evjemoen. Museet gir samtidig et interessant bilde av den generelle utviklingen av det norske forsvaret fra unionsopploøsningen i 1905, gjennom mellomkrigstida, fem år med tysk okkupasjon og fram til vår egen tid. Spennende utstillinger med både bilder, tekst, våpen, uniformer m.m. viser forsvaret i utvikling og endring gjennom 100 år.

Gravfeltet på Verksmoen

Gravfeltet på Verksmoen er Evjes tusenårssted, og i anledning markeringen ble det laget en kopi av Galtelandsteinen som ble reist på stedet. Steinen er en etterligning av en gammel bautastein med runeskrift i yngre runer. Galtelandsteinen er datert til ca. 1016 etter innskrifta å dømme, og er trolig den eldste runesteinen i landet som omtaler kristendommen.


Innskriften på steinen er: arn (stin) risti þi(na) iftir bior (s)un sin (sa uar)tuþr iliþi þ(a)s knursoti iklat inis ko(þ)
På moderne norsk blir dette: Arnstein reiste denne steinen til minne om Bjor, sin sønn; han døde i hæren da Knut angrep England. En er Gud.