17[2].mai-program_800x1132.jpg

Send din hilsen til bygda!

"17. mai-hilsener fra bygda"

Alle institusjoner, bedrifter, grupper, lag og foreninger og privatpersoner i Evje og Hornnes kommune inviteres herved til å lage sin egen "17.mai-hilsen fra bygda"!

Det kan være bilde av noe dere har laget, hvordan dere har pyntet til 17. mai, en videohilsen, en (tik-tok) dans, en snap eller annet dere vil dele med oss andre. Innlegget må ha positivt fortegn og de som er med på filmer/bilder skal ha gitt sin tillatelse til at det publiseres.

Videoinnlegg/bilder kan enten publiseres som innlegg på facebook-siden, eller sendes til redaksjonen via meldinger på facebook-siden før 16. mai.

Facebook: 17.mai i Evje og Hornnes
Instagram: #EH17mai2020

 

17. mai-stemning i barnehagen

På Hornnes gleder barnehagebarna seg til 17. mai. Se så fint de har pyntet på uteavdelingen Elg:

Hornnesbhg2_foto Elisabeth Amundsen_600x450.jpg
Foto: Elisabeth Amundsen

Hornnesbhg_foto Elisabeth Amundsen_400x533.jpg
Foto: Elisabeth Amundsen

Hornnesbhg3_foto Elisabeth Amundsen_400x533.jpg
Foto: Elisabeth Amundsen

Også i Oddeskogen barnehage på Evje er barna klare for 17. mai:

Oddeskogen-pynt_foto Elin Birkeland/Ann Torveig Moi
Foto: Elin Birkeland/Ann Torveig Moi

Oddeskogen-pynt2_foto Elin Birkeland/Ann Torveig Moi
Foto: Elin Birkeland/Ann Torveig Moi

Bli med på bilrebus

Påmelding til bilrebus på 17. mai er i gang!

Bilrebusen vil bli gjennomført mellom kl. 12-16. Det blir flotte premier for 1. 2. og 3. plass, i tillegg til små-premier til alle barn.

Drive-in-kiosk
Det vil bli drive-in-kiosk underveis i løypa. Alle nødvendige smittevernhensyn er ivaretatt. Kommuneoverlegen har blant annet godkjent baking av kaker på utvalgt storkjøkken, og kakestykkene selges innpakket porsjonsvis. Is, mineralvann osv. selges også i kiosken. Det vil ikke bli mulig å betale med kontanter, men løsninger for Vipps og kort er klare.

Ingen deltakeravgift for å bli med på rebus.

Påmeldingsinformasjon:
Bli med på moroa - meld på din bil her!
Frist: 14. mai.

Informasjon og retningslinjer for bilrebus 17. mai 2020_700x990.jpg

Har du et kult kjøretøy til bilkortesjen?

Det blir en flott og fargerik gjeng med biler som deltar i årets bilkortesje!

Kjøreruta for bilkortesjen er klar. Stå gjerne langs ruta og hei fram kortesjen med flagg og glade hurrarop - men husk smittevernreglene og hold avstand! 

Løypa er som følger:
Kortesjen stiller opp i Taubanegata og starter fra Evjeheimen kl. 10:15 – kjører via Fennefoss til Hornnes – Dåsnesvegen – Rv9 sørover – inn Hornåsvegen – rundt Elgfaret – Rv9 sørover til Kjetsåkrysset – inn Hornnesvegen – forbi Hornnes kyrkje – inn igjen Dåsnesvegen – inn på Skulevegen – Lyngvegen – ned Bjørkevegen forbi Hornnesheimen – Rv9 nordover til Evje kyrkje – Evjevegen til Evje sentrum.

Kart kjørerute bilkortesje_700x873.jpg

Bilene er meldt på etter følgende kriterier:
"Har du en veteranbil, en lastebil, en traktor eller annet som ikke kan vente med å pyntes i 17. mai-skrud og skinne i bygdas alternativ til folketogene i år?
Frist for påmelding er 10. mai, og her er det førstemann til mølla som gjelder. Vi setter en grense på 50 biler. Ved mange påmeldte vil vi forbeholde oss retten til å velge ut biler for å få en fin variasjon av kjøretøy. 

Regler:

  • Bilen skal være av "den spesielle typen" og/eller godt stylet for anledningen.
  • Personer i bilen skal følge gjeldende regler for smittevern - altså høre til samme husstand i kupeen, være friske og unngå å gå ut av bilen og samles i større grupper.
  • Det skal selvsagt tas hensyn til øvrig trafikksikkerhet."

Slik følger du feiringen hjemmefra

Logg deg inn på Facebook. Har du ikke bruker, må du opprette en for å følge 17. mai-siden. Denne kan du slette etter arrangementet, om du ønsker.

Søk opp "17. mai i Evje og Hornnes" eller følg denne linken: https://www.facebook.com/EH17mai2020/

På denne siden kommer det iløpet av dagen til å bli sendt blant annet mini-gudstjeneste, taler, stemningsrapporter og mini-konserter - fra både Evje og Hornnes. Noen innlegg er forhåndsinnspilte videoer som publiseres på gitte tidspunkt, andre sendes som live streaminger - altså direktesendt nett-tv.

For detaljert oversikt - se programmet over.

Smittevernhensyn på 17. mai

17. mai-komiteen og kulturenheten i Evje og Hornnes kommune er i full gang med å sette sammen en markering av nasjonaldagen, som er innenfor gitte smittevernanbefalinger fra myndighetene. 

Foreløpige nasjonale retningslinjer for hvordan 17. mai-feiring burde foregå kom 17. april. Da kunne kommiteer over hele landet begynne å planlegge en annerledes markering, enn den vi er vant til. Torsdag 7. mai kom regjeringen med informasjon om nasjonale smitteverntiltak ifm nasjonaldagen. Her kan du lese "rammer for gjennomføringen av 17.mai-feiringen". 

Det er viktig at alle tar hensyn til situasjonen vi er i, og vet at de generelle smitterådene som håndvask, å holde avstand og å unngå større folkemengder osv. også gjelder på 17. mai. Da det nå blir digitalt overført arrangement til innbyggerne, håper man å unngå samlinger med mange mennesker, og man hindrer en eventuell smitte av koronaviruset.