Om dette smittetilfellet:
Nærkontakter til smittetilfellet har tilknytning til barnehage og skoler på Evje. Ansatte og berørte barn/elever og foresatte til disse ble tirsdag informert, og 123 personer ble satt i karantene fram til prøvesvarene til familiemedlemmene til den smittede var klare. Testene ble sendt til analyse i Kristiansand tirsdag 6. oktober, og svarene på disse ble klare rett over kl. 12:30 onsdag 7. oktober. Her kan du lese resultatet av disse testene.

Personen som er smittet er i isolasjon, og 16 personer, som blir ansett som direkte nærkontakter til den smittede, er satt i ti dager karantene. Den smittede og familien blir ivaretatt av kommuneoverlegen. 

- Personen som er smittet har, siden det oppsto mistanke om sykdom før helga, levd isolert i hjemmet sitt. Familien til den smittede har vært særdeles påpasselig og gjort alt rett. Jeg vil berømme dem for måten de har håndtert denne situasjonen på, sier kommuneoverlege Åsulv Horverak.

De som ikke har hørt noe fra kommunen, trenger ikke å uroe seg eller å lure på om de må i karantene. Kommunen har kontaktet alle aktuelle berørte personer.

Mer informasjon om korona:
I forbindelse med smittetilfellet i kommunen, er koronatelefonen nå åpen alle hverdager fra kl. 08:30 - 15:00. Evje og Hornnes kommune er også forberedt på å øke testkapasiteten på kort varsel. 

Du finner informasjon om covid-19, symptomer, karantene, testing og mye mer på Folkehelseinstituttets nettsider: www.fhi.no