Det er fremdeles veldig stor oppslutning blant innbyggerne i Evje og Hornnes kommune rundt koronavaksinasjonen. Tirsdag 27. juli ble det satt dagsrekord med hele 535 satte vaksinedoser, og kommunen ble den første i Agder som hadde over 90 prosent av innbyggerne sine over 18 år vaksinert med minst èn dose koronavaksine.

Statistikk fra Folkehelseinstituttet viser også at 57,5 prosent av innbyggerne over 18 år i kommunen har fått både dose en og dose to, og er dermed fullvaksinerte. Kommunen ligger pr. nå på andre plass i landet på statistikken over andel fullvaksinerte innbyggere. 

Leder og koordinator for vaksineringsarbeidet i Evje og HornnesFullt trykk i sommer

Enhetsleder for helse og familie, Sigmund Olav Syrtveit, har sammen med vaksinasjonskoordinator Mari Haugen Abusland holdt fullt trykk på vaksinasjonsarbeidet i hele sommer.

- Vi har vært heldig i forhold til tildeling av antall doser, og det er stort apparat i sving hver uke for å gjennomføre vaksineringen så raskt og effektivt som mulig.

Syrtveit skryter av både ansatte, frivillige og innbyggere; - Dette er lagarbeid på sitt beste. Dyktige sykepleiere som trekker opp ekstra doser fra nesten hvert eneste glass, ansatte som kommer inn ekstra for å hjelpe til i ferien, de frivillige fra sanitetsforeningen som stiller opp uke etter uke og ikke minst innbyggerne som kommer til sine oppsatte timer fortjener skryt. Ingen doser går til spille, og det at alle er med og bidrar på denne måten er noe av det som gjør at vi i dag har kommet så langt som vi har, sier Syrtveit.

Kortere intervall mellom dose 1 og dose 2

Kommunen har nå startet å korte ned intervallet mellom dose en og dose to. De fleste som har fått èn vaksinedose fikk beskjed om at det skulle gå 12 uker til neste dose. Disse vil nå etterhvert få SMS fra Servicekontoret med innkalling til dose to en del uker tidligere enn først planlagt. Syrtveit ber om at alle prioriterer tidspunktet de får. - Det er mye arbeid når mange ringer for å endre på sin time, men så langt ser dette ut til å gå veldig bra.

Vil gjerne ha med de siste også - ikke nøl med å ta kontakt

Det er nå altså gitt tilbud om første dose til alle folkeregistrerte over 18 år. Dersom du ikke har hørt fra kommunen angående vaksinering kan det være fordi du er registrert uten, eller med feil telefonnummer i folkeregisteret. Det kan også være at du nylig har flyttet hit, eller bor her uten å ha registrert adressen i folkeregisteret. Kanskje takket du nei første gang du fikk tilbudet, men har nå ombestemt deg? Ikke nøl med å ta kontakt med Servicekontoret på telefon 379 32 300 for å bli satt opp til vaksinering.

Les mer om status for vaksinasjonsarbeidet i kommunen her.