Barns sykdom

Oppkast/diare

Barnet holdes hjemme 24 timer etter siste oppkast/diare. Foreldrene vurderer selv om lengre rekreasjonsperiode er nødvendig. Dersom 3 eller flere (barn/ansatte) på en avdeling blir syke med oppkast/diare settes det inn en 48 timers regel. Barna må da være hjemme 48 timer etter siste oppkast/diare. Dette gjøres for å beskytte andre barn og voksne mot smitte, og for å unngå "oppkast/diare-epedemi" i barnehagen. 48 timers regelen skal vare til man har hatt 1 uke uten oppkast/diare i barnehagen.
 

Feber

Når  barn har over 38 i feber ringer vi foreldrene. Barnet bør da få komme hjem og slappe av i roligere omgivelser. Vi oppfordrer sterkt til at  man ikke sender barnet i barnehagen før det har hatt et feberfritt døgn.
 

Øyebetennelse

Barnet kan komme i barnehagen uten å ha påbegynt behandling. Vi oppfordrer likevel til at man så fort som mulig får startet behandling. Øyebetennelse er svært ubehagelig å gå med, og i tillegg svært smittsomt.
 

Vannkopper

Barnet må holdes hjemme til vannkoppene har tørket inn.
 

Allmenntilstand

Vi i barnehagen skal aldri stille diagnoser, kun informere dere foreldre om de symptomene vi ser. for oss er det også riktig og viktig å gi dere beskjed når vi ser at barnet er i generell dårlig allmenntilstand og ikke klarer å følge lek og aktiviteter i barnehagehverdagen. Å følge en hel barnehagedag når en ikke er i form kan være ganske krevende, og en anbefaler da at barnet heller får være hjemme til formen er bedre.
Det viktigste vil uansett alltid være at vi tar avgjørelser som er til det beste for barnet, og at vi har en gjensidig tillit mellom foreldre og personalet når det gjelder disse tingene.

GI BESKJED: Det er fint om dere gir barnehagen beskjed (ring eller send SMS) dersom barnet er sykt.

Bekledning

Vi ønsker at Enhet for barnehage skal være: et godt sted å være og lære - både ute og inne.
Mål: ALLE BARN UT HVER DAG!
 
Vi går ut uansett vær. Da er det selvfølgelig viktig at barna har med klær og fottøy som passer for været.
Forskning bekrefter at førskolebarn har stort behov for variert tumleplass og grovmotoriske utfordringer, og vi ser at det gir sunnhet og trivsel.
 
Vår oppgave er å ta oss best mulig av barna deres, noe som innebærer at de også skal ha det greit når de er ute. Vi legger til rette for uteliv for barna deres.
Da er vi avhengig av at dere følger godt med og følger opp i forhold til:
  • Rent og nødvendig skiftetøy hver dag
  • Klær og sko som passer for været/årstiden
  • Barnets klær er godt og synlig merket slik at både fast ansatte og vikarer lett kan finne ditt barns klær
 

Her kommer gode tips til hvordan du bør kle barnet ditt:

Første lag
Når du kler barnet lag på lag er det viktig å velge et godt ullundertøy innerst på kroppen. Unngå bomull som første lag - det transporterer ikke fuktighet og det fører til at barnet blir vått og kaldt.
 
Mellomlaget
Fleece er noe av det beste for å holde på varmen når du skal kle barnet lag for lag. Utenfor undertøyet og innenfor ytterplagget har fleece en fenomenal evne til å skape et fungerende klima med sin kombinasjon av varmende og fukttransporterende egenskaper.
 
Ytterlag
Vil du ha et vindtett skall som ventilerer? Vil du ha et som er helt vanntett? Eller vil du ha kombinasjonen av dette?
Velg mellom parkdress eller regntøy til våte dager. Velger du en fòret barnedress trenger du ikke mellomlag. Det er også viktig å huske på gode votter, gjerne et par regnvotter. Våte votter er det veldig lite varme i.

Tøyvettregler:
  • Husk å merke barnas tøy med navn
  • Ha et ekstra skift liggende i barnehagen
  • Vær obs på klær med fastsydde hetter eller snøring rundt halsen - det kan være farlig
  • Hetter med trykknapper åpner seg dersom hetten henger seg fast
  • Vis respekt for bruk av sjerf og snorer (bedre alternativ: hals og knapper)
 

Progresjonsplan

Progresjonsplan 2018-2019 finner du i barnehagens årsplan.

Barnehageåret

Barnehageåret slutter 31.07. For barn som begynner i skolen innebærer det at barnehagetilbudet opphører 31.07 det året barnet fyller 6 år, og at barnet ikke har plass i barnehagen fra 01.08 til skolestart dette året. Oppsigelsesdato vil da være 31.07 det året barnet fyller 6 år, dersom foreldrene ikke har sendt inn brev om oppsigelse fra et annet tidspunkt. 

Barnehageåret 2018-2019 starter mandag i uke 32 for nye barn. Barn som allerede har plass i barnehagen starter mandag i uke 31, dvs. mandagen etter at barnehagen har sommerstengt (de to siste ukene i juli måned).