Blid ordfører har klippa snora.jpg
Klippa snora: Ordfører Svein Arne Haugen erklærte dag- og aktivitetssenteret for åpnet. Snora ble holdt av deltakere ved senteret, Kevin Arntsen Mojlanen og Amanuel Abdissa.

Det nye dag- og aktivitetssenteret er plassert på Soltun-bygget innerst i Taubanegata på Evje. Her skal nå ansatte og deltakere fra tidligere Malmvegen dagsenter holde til. De har til nå vært i 2. etasje i Setpro sine lokaler i Verksmoen.

Sentralt

Nå blir det en mer sentrumsnær lokalisering for de åtte deltakerne og fem ansatte. Flere av deltakerne kan nå gå til dag- og aktivitetssenteret selv, og er ikke avhengig av transport for å komme seg dit. De er godt fornøyd med at det er kortere vei til sentrum, slik at de har bedre mulighet for å ta i bruk aktivitetene der og være mer der det skjer. De har også et uteområde, med bålpanne rett utenfor døra. Her har de utegruppe flere ganger i uka, der de blant annet kan kose seg med hjemmelaget mat. De har alle vært delaktige i flytteprosessen, og mange har vært med å pusse opp og male de nye lokalene sine selv.

På dag- og aktivitetssenteret jobber de blant annet med å lage flotte produkter som loddes ut på basar, og de lager tennbriketter som selges på butikken Unik. De hjelper også Evje og Hornnes kommune med å kjøre internpost tre ganger i uka, noe som er til stor hjelp for kommuneadministrasjonen.

De har eget verksted, aktivitetsrom, stue, kjøkken, bad og flere rom som deltakerne disponerer – alle i nye flotte farger, og i mer «hjemmekoselige» omgivelser.

- Fordel å være samlokalisert

I tillegg til dag- og aktivitetssenter, holder avdeling for psykisk helse og rus og ambulerende team til i andre etasjen på Soltun. Både den avtroppende og den påtroppende avdelingslederen for habilitering, Siv Erna Berntsen og Berit Hauan, ser på det som positivt at dagsenteret nå er tett på de andre fagmiljøene her, og at de kan lære mye av hverandre.

Åpningsseremonien ble en høytidelig stund, til stor glede for deltakerne, de ansatte og de andre inviterte. 

Festdeltakere utenfor dag- og aktivitetssenteret.jpg
Noen av de som var klare for fest: Fra venstre: Ordfører Svein Arne Haugen, Kevin Arntsen Mojlanen, teamleder Lill Therese Stålesen, Amanuel Abdissa, Anine Bransdal Løvig, Anne Marit Moen, Harald Bjærum, Dagny Telhaug, konstituert avdelingsleder for habilitering, Berit Hauan, og konstituert kommunedirektør, Anne Sofie Hornnes.

Siv Erna Berntsen og Berit Hauan.jpg
Serverte kake: Avtroppende avdelingsleder for habilitering, Siv Erna Berntsen, og ny konstituert avdelingsleder, Berit Hauan. 

Lill Therese Stålesen og Roberto Syrtveit.jpg
Trives i nye lokaler: Roberto Syrtveit og teamleder Lill Therese Stålesen. 

Stua.jpg
Nyoppusset, flott stue og samlingsplass.

Aktivitetsrom.jpg
Aktivitetsrom, eller stillerom, om du vil. 

Verkstedet.jpg
Verkstedet