Evje og Hornnes kommune inviterer til fakkeltog og oppskyting av fyrverkeri på Evje på nyttårsaften. MERK: Vi samles ved grusbanen på Evje.

Fyrverkeriet vil bli skutt opp i bunnen av Trollbakken. Publikum bes av sikkerhetshensyn å forholde seg til oppsatte sperringer.

  • Oppmøte for fakkeltog ca. kl. 17.15 ved grusbanen (fakler deles ut)
  • Oppskyting av fyrverkeri kl. 18.00 (kommunen har fyrverkeri)

 


Før fakkeltoget starter blir det utdeling av varm gløgg, kakao og fakler. Tidligere arrangementer viser at mange velger å være med i fakkeltoget og møtes før man går inn i det nye året. Her kan alle generasjoner være med; små som store, unge som gamle.

Fakkeltoget går fra grusbanen, gjennom Taubanegata, svinger av ved Evjeheimen og videre gjennom sentrum, før man ender opp ved utgangspunktet. Fra Trollbakken-området vil kommunen skyte opp fyrverkeri på trygg avstand fra publikum. Publikum bes forholde seg til de oppsatte sperringene i dette området. Eget fyrverkeri er ikke nødvendig, da kommunen stiller med både oppskytingsmannskap og fyrverkeri.

Samtidig med fyrverkeriet i Trollbakkenområdet, har Evje Blå Kors speidere oppskyting fra Fennefossfjellet.  Dette er også blitt en tradisjon, som mange setter pris på.

Det er viktig å merke seg at det er forbud mot oppskyting av fyrverkeri i Evje sentrum, men at man kan benytte plassen ved tidligere Dyrskueplassen, som før.  Her vil både brannvesen og politi være til stede ved midnatt, slik at man skal unngå skader på folk og bygninger.

Evje og Hornnes kommune oppfordrer kommunens innbyggere til å være med å gå i fakkeltog og møtes for å se fyrverkeriet kl. 18.00 fra Trollbakken-området og fra Fennefossfjellet.

 
Nyttårsfeiring.jpg