Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Koronasituasjonen

På denne siden finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen, i tillegg til hvilke tiltak Evje og Hornnes kommune gjør for å prøve å redusere belastningen på utsatte tjenester og funksjoner, og for å skåne mennesker i risikogrupper, som ikke vil tåle en eventuell smitte like bra som andre. Vi oppfordrer alle til å ta nødvendige forholdsregler og følge nasjonale råd og anbefalinger. På helsenorge.no finner du alltid god og oppdatert informasjon, med svar på de fleste spørsmål.

For informasjon om vaksinasjon i Evje og Hornnes, gå til denne siden: "vaksinasjon".

For kontakt med smittesporingsteam, ring 410 49 898 / 900 63 774

For information about the coronavirus disease in english, follow this link: Norwegian Institute of Public Health

Utklipp_smittestopp2

Alt du trenger å vite om Smittestopp

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI). Den skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet, og er helt frivillig å bruke. Appen har 16-års aldersgrense.

Grønt nivå i barnehage og skole

I tråd med regjeringens anbefaling om at hver kommune skal tilpasse tiltaksnivået i skoler og barnehager etter lokal smittesituasjon, er barnehagene, videregående og voksenopplæringa i Evje og Hornnes over på grønt nivå fra mandag 17. januar. Grunnskolene går også over på grønt nivå - senest midnatt natt til onsdag 19. januar. 

Regjeringen letter på tiltakene

Publisert 13.01.22

Torsdag 13. januar holdt regjeringen pressekonferanse om nasjonale tiltak fremover. Noen lettelser blir det, men det er fortsatt behov for blant annet kontaktreduserende tiltak. I ukene som kommer forventes det høye smittetall, men som samfunn tåler vi nå viruset bedre. Det kan derfor gjøres flere lettelser. Les om disse her:
flytskjema selvtest pr

Bestill selvtest på Servicekontoret

Man kan bestille og hente korona-selvtest på Servicekontoret på Evjemoen. Har man for eksempel symptomer, kan man bestille selvtest og gå på jobb når denne viser negativt resultat, etter ca. 30 minutter. Er man nærkontakt trenger man også selvtest. Viser testen positivt resultat, må man enten registrere seg elektronisk eller ringe smittesporingsteamet.

NB! Alle bør ha på munnbind når de henter ut test på Servicekontoret.

Illustrasjon_kunnskap_fhi

Egenerklæringsskjema for koronavaksinering

Når du kommer for å få din vaksine, må du huske å ta med dette skjemaet ferdig utfylt. Har du ikke mulighet til å printe det ut, kan du få det på Servicekontoret eller biblioteket. Husk at du må levere egenerklæringsskjema både når du får første dose, andre dose og tredje dose.

Trykk på pdf-fila i denne artikkelen for å få opp skjemaet i full størrelse.

coronavirus-3992933

Anbefaler testing før skolestart

Publisert 28.12.21 - oppdatert 29.12.21

Evje og Hornnes kommune følger Helsedirektoratets anbefaling og oppfordrer ansatte i barnehager, samt ansatte og elever i barneskole, ungdomsskole, videregående skole og voksenopplæring til å ta en selvtest, tidligst 24 timer før de møter på skole eller barnehage etter juleferien. Aller helst ønsker vi at denne testen tas sammen morgen som skolen starter.

Svein Arne desember 2021_crop

- Med ønske om en trygg og god julefeiring

Publisert 22.12.21

"Skal ikke barn i karantene? Er ikke omikron farlig? Virker ikke vaksinen? Har det noe for seg å bruke munnbind? Er det trygt å handle i butikken? Hvorfor er det redusert åpningstid i barnehagene? Skal ikke skolene stenge?

Vi har igjen fått smittespredning i vår kommune. Situasjonen er uoversiktlig og krevende. Med dagens nivå har vi god kontroll, men det er svært vanskelig å spå hva som vil skje fremover."

I denne saken skriver ordfører Svein Arne Haugen om smittesituasjonen i Evje og Hornnes kommune desember 2021.

Femråd_jul2021

Til deg som kommer til Evje og Hornnes til jul

Det nærmer seg en høytid, og mange, både studenter, hyttefolk og andre, tenker seg til kommunen vår til jul. Det er veldig hyggelig, men det er viktig at alle passer ekstra godt på å ikke ta med seg smitte. Kommuneoverlege i Evje og Hornnes og Bygland, Åsulv Horverak, ønsker at alle som planlegger å komme hit tar følgende forholdsregler:

Nå er det igjen på tide å gjøre en ekstra innsats for å bremse smittespredningen i samfunnet vårt. Ordfører Svein Arne Haugen oppfordrer alle til å følge de nye nasjonale smittevernstiltakene nøye.

Koronasituasjonen: - Nå er det alvor

Publisert 14.12.21

Mandag 13. desember holdt regjeringen ny pressekonferanse. Her åpnet statsminister Jonas Gahr Støre med å si at «nå er det alvor», og presenterte nye, strengere, kontaktreduserende tiltak, som skal bidra til å bevare kontrollen på pandemien de neste fire ukene. Disse tiltakene er gjeldende fra natt til onsdag 15. desember.

Evjeheimen åpen for besøk

Oppdatert 1.10.21

Gjennom koronapandemien har det vært ulike regler og restriksjoner rundt dette å besøke noen på Evjeheimen. Nå er de nasjonale tiltakene fjernet, og besøkende er igjen velkomne - også her. Uvaksinerte rådes til å bruke munnbind.

Foto: Setesdal VGS avd. Hornnes

Ga smittevernråd til russen på Hornnes

Oppdatert 28.4.21

Onsdag 28. april møtte kommuneoverlege Åsulv Horverak og ledere for smittesporingsteamet i Evje og Hornnes kommune, Sigmund Olav Syrtveit og Astrid Andersen, russen på Setesdal vidaregåande skule avd. Hornnes.

Svein Arne Haugen privat

Ett år med pandemi

Publisert 12.3.2021

I dag kan vi markere et annerledes jubileum. Det er kanskje ikke så mye å feire, men vel verdt litt ettertanke. Det er i dag ett år siden Norge lukket ned for å stanse spredningen av koronaviruset. Det har vært et spesielt år. Et annerledes år. Jeg har lyst til å takke dere alle for den innsatsen dere har gjort – og gjør – for å ta vare på hverandre og lokalsamfunnet vårt.

(Her kan du lese alle tekstene fra ordføreren til innbyggerne vedrørende koronasituasjonen.)

Statistikk-modeller vist på en pc. Hender, notatbøker og briller er også med på bildet.

Oversiktsbilde: Koronasmitte i Agder

Oppdatert 2.3.2021

Dette er en oversikt over antall påviste tilfeller av koronavirussykdom (covid-19) i Agder siste 14 dagene. Datagrunnlaget oppdateres på hverdager, og hentes fra FHIs MSIS-register. Denne kartløsningen administreres av Statsforvalteren i Agder.  

koronatelefon-pexels

Koronatelefonen

Koronatelefonen er fra mandag 2. november 2020, midlertidig stengt. Ta kontakt med Evje legesenter på telefon 37 40 79 00 om du har koronarelaterte spørsmål eller vil booke time for test. 

Hender som symboliserer et hjerte

Kan du hjelpe til dersom det blir behov for det?

Oppdatert 19.1.21.

Vi setter stor pris på all hjelp frivillige vil bidra med! Vi jobber med en oversikt over mennesker som kan hjelpe til som frivillige – dersom det blir nødvendig. Dette gjelder alle som kan tenke seg å bidra med en innsats, på flere ulike områder. For eksempel: 

Jente som sitter foran datamaskin

Informasjon til barn og unge

Publisert 19.3.20, oppdatert 15.4.20.

På denne siden har vi samlet nyttig informasjon til barn og unge om korona, både om hva viruset er og hvor man kan få hjelp hvis man trenger det. 

family-bonding-activity-3912428

Tips til foreldre og foresatte

Publisert 19.3.2020, oppdatert 25.3.2020

For mange er hverdagen nå snudd på hodet. Mange må i perioder sjonglere mellom jobb, små barn og opplæring hjemme for skolebarn. Vi deler her noen tips og råd om hvordan få best mulige dager nå i denne annerledes-tida. Du vil finne både generelle råd om hvordan legge opp dagen, og mer alderstilpassede råd. 

Illustrasjonsfoto. Et barn og en bamse på en vei.

Er du bekymret for et barn?

Publisert 20.03.20, oppdatert 24.03.20.

Når samfunnet stenger ned mer enn vi var vant med, mister barna våre kontakten med noe av nettverket de har gjennom barnehage, skole og fritidsaktiviteter. Mange har voksne hjemme som støtter og hjelper barn og unge gjennom denne tiden, men noen mangler den støtten. Hvis du har mistanke om at et barn ikke har det trygt og godt hjemme, må dere følge med og ta kontakt med hjelpetjenestene.

infofilm korona skjermbilde

Informasjonsfilm til barn og unge om koronavirus

Publisert 11.03.20.

Det er viktig å snakke med barn/elever om koronavirussykdom for å unngå frykt, og for å skape trygghet rundt situasjonen. Denne filmen er laget for målgruppen barn og unge. 

coronavirus-3992933

Information in english

The government asks everyone in Norway to read the important information and advice given about coronavirus at www.fhi.no and www.helsenorge.no. This advice is updated regularly. The information is available in both Norwegian and English. If you find it difficult to understand anything, please ask someone you know for help.

Varsling24

Evje og Hornnes kommune bruker Varsling24 for å varsle sine innbyggere. Les mer om tjenesten her.