Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Koronasituasjonen

På denne siden finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen, i tillegg til hvilke tiltak Evje og Hornnes kommune gjør for å prøve å redusere belastningen på utsatte tjenester og funksjoner, og for å skåne mennesker i risikogrupper, som ikke vil tåle en eventuell smitte like bra som andre. Vi oppfordrer alle til å ta nødvendige forholdsregler og følge nasjonale råd og anbefalinger. På helsenorge.no finner du alltid god og oppdatert informasjon, med svar på de fleste spørsmål.

For informasjon om vaksinasjon i Evje og Hornnes, trykk på siden "vaksinasjon".

Pexels.com

Slik bestiller du tid for koronatest

Oppdatert 22.1.21

Lurer du på om du bør teste deg for covid-19? 

Her kan du lese mer om blant annet testkriteriene, symptomene, den praktiske gjennomføringen av testingen og hurtigtester.

coronavirus-3992933

Disse nasjonale tiltakene gjelder fra 20. januar 2021

Oppdatert 19.01.21

Regjeringen viderefører i hovedsak de strenge smitteverntiltakene fra 4. januar 2021 for å stoppe en ny smittebølge, men gir noen lettelser for barn og unge. Tiltakene varer fra 20. januar og så lenge det er behov for dem. Regjeringen vurderer situasjonen fortløpende.

QR_Entrynorway

Alle innreisende må registrere seg

For å bedre smittekontrollen, besluttet regjeringen før jul at alle som reiser til Norge må registrere seg. Et digitalt reiseregister har erstattet den midlertidige papirbaserte løsningen. 

Utklipp_smittestopp2

Alt du trenger å vite om Smittestopp

Oppdatert 19.1.21

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI). Den skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet, og er helt frivillig å bruke. Appen har 16-års aldersgrense.

Svein Arne Haugen privat

Mye innsats gjenstår

Publisert 8.1.21

Denne uka har vi skjerpet inn tiltakene i kommunen etter råd og pålegg fra regjeringen. Det kan være vanskelig å forstå at vi som har hatt så god kontroll over smittespredningen skal måtte ofre så mye av våre sosiale liv.

(Her kan du lese alle tekstene fra ordføreren til innbyggerne vedrørende koronasituasjonen.)

Kommunevåpen pluss luft rundt

Informasjon til alle pårørende som besøker Evjeheimen

Publisert 16.11.20, oppdatert 7.1.21

16. november 2020 ble det innført lokale tiltak for å beskytte beboere ved Evjeheimen institusjon mot covid-19. 

I forbindelse med at regjeringen og FHI har beskrevet strengere tiltak fra 4. januar til 19. januar 2021 vil vi fortsatt legge til rette for besøk til de som bor på Evjeheimen, men at det begrenses. Tiltakene som er publisert her 16.11.20 vil fortsatt gjelde, men det vil være noe innskrenkinger disse 15 dagene.

koronatelefon-pexels

Koronatelefonen

Koronatelefonen er fra mandag 2. november 2020, midlertidig stengt. Ta kontakt med Evje legesenter på telefon 37 40 79 00 om du har koronarelaterte spørsmål eller vil booke time for test. 

Hender som symboliserer et hjerte

Kan du hjelpe til dersom det blir behov for det?

Oppdatert 19.1.21.

Vi setter stor pris på all hjelp frivillige vil bidra med! Vi jobber med en oversikt over mennesker som kan hjelpe til som frivillige – dersom det blir nødvendig. Dette gjelder alle som kan tenke seg å bidra med en innsats, på flere ulike områder. For eksempel: 

family-bonding-activity-3912428

Tips til foreldre og foresatte

Publisert 19.3.2020, oppdatert 25.3.2020

For mange er hverdagen nå snudd på hodet. Mange må i perioder sjonglere mellom jobb, små barn og opplæring hjemme for skolebarn. Vi deler her noen tips og råd om hvordan få best mulige dager nå i denne annerledes-tida. Du vil finne både generelle råd om hvordan legge opp dagen, og mer alderstilpassede råd. 

Jente som sitter foran datamaskin

Informasjon til barn og unge

Publisert 19.3.20, oppdatert 15.4.20.

På denne siden har vi samlet nyttig informasjon til barn og unge om korona, både om hva viruset er og hvor man kan få hjelp hvis man trenger det. 

Illustrasjonsfoto. Et barn og en bamse på en vei.

Er du bekymret for et barn?

Publisert 20.03.20, oppdatert 24.03.20.

Når samfunnet stenger ned mer enn vi var vant med, mister barna våre kontakten med noe av nettverket de har gjennom barnehage, skole og fritidsaktiviteter. Mange har voksne hjemme som støtter og hjelper barn og unge gjennom denne tiden, men noen mangler den støtten. Hvis du har mistanke om at et barn ikke har det trygt og godt hjemme, må dere følge med og ta kontakt med hjelpetjenestene.

infofilm korona skjermbilde

Informasjonsfilm til barn og unge om koronavirus

Publisert 11.03.20.

Det er viktig å snakke med barn/elever om koronavirussykdom for å unngå frykt, og for å skape trygghet rundt situasjonen. Denne filmen er laget for målgruppen barn og unge. 

coronavirus-3992933

Information in english

The government asks everyone in Norway to read the important information and advice given about coronavirus at www.fhi.no and www.helsenorge.no. This advice is updated regularly. The information is available in both Norwegian and English. If you find it difficult to understand anything, please ask someone you know for help.

Varsling24

Evje og Hornnes kommune bruker Varsling24 for å varsle sine innbyggere. Les mer om tjenesten her.