Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Koronasituasjonen

På denne siden finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen, i tillegg til hvilke tiltak Evje og Hornnes kommune gjør for å prøve å redusere belastningen på utsatte tjenester og funksjoner, og for å skåne mennesker i risikogrupper, som ikke vil tåle en eventuell smitte like bra som andre. Vi oppfordrer alle til å ta nødvendige forholdsregler og følge nasjonale råd og anbefalinger. På helsenorge.no finner du alltid god og oppdatert informasjon, med svar på de fleste spørsmål.

For informasjon om vaksinasjon i Evje og Hornnes, trykk på siden "vaksinasjon".

Kommunevåpen pluss luft rundt

Status for smittesituasjonen i Evje og Hornnes kommune

Oppdatert 7.6.21

Her kan du holde deg oppdatert på siste informasjon fra kommunen vedrørende påviste smittetilfeller. Alt vil bli samlet i denne saken. 

Du finner blant annet også informasjon om hva det vil si å være i karantene og isolasjon. 

coronavirus-3992933

Risikovurdering for Evje og Hornnes og Bygland kommuner

Oppdatert 11.6.21

Konklusjon uke 23: Vi er på risikonivå 1.

Kommuneoverlegen har ansvar for å vurdere risikoen ved utbrudd og den generelle smittesituasjonen. Risikovurderingen kan gjøres i samarbeid med nabokommuner. Evje og Hornnes og Bygland samarbeider om en slik risikovurdering, siden disse to kommunene både har felles bo- og arbeidsmarked og felles kommuneoverlege.

Jordklode med munnbind_pexels_crop

Disse smittevernreglene gjelder nå

Oppdatert 27.5.21

Fra 27. mai 2021 er det disse nasjonale tiltakene som gjelder. Evje og Hornnes kommune følger de nasjonale smittevernreglene, og har ikke noen strengere lokale tiltak per nå. 

Pexels.com

Slik bestiller du tid for koronatest

Oppdatert 15.4.21

Lurer du på om du bør teste deg for covid-19? 

I denne saken kan du lese mer om blant annet testkriteriene, symptomene, den praktiske gjennomføringen av testingen og hurtigtester.

Foto: Setesdal VGS avd. Hornnes

Ga smittevernråd til russen på Hornnes

Oppdatert 28.4.21

Onsdag 28. april møtte kommuneoverlege Åsulv Horverak og ledere for smittesporingsteamet i Evje og Hornnes kommune, Sigmund Olav Syrtveit og Astrid Andersen, russen på Setesdal vidaregåande skule avd. Hornnes.

Svein Arne Haugen privat

Ett år med pandemi

Publisert 12.3.2021

I dag kan vi markere et annerledes jubileum. Det er kanskje ikke så mye å feire, men vel verdt litt ettertanke. Det er i dag ett år siden Norge lukket ned for å stanse spredningen av koronaviruset. Det har vært et spesielt år. Et annerledes år. Jeg har lyst til å takke dere alle for den innsatsen dere har gjort – og gjør – for å ta vare på hverandre og lokalsamfunnet vårt.

(Her kan du lese alle tekstene fra ordføreren til innbyggerne vedrørende koronasituasjonen.)

Statistikk-modeller vist på en pc. Hender, notatbøker og briller er også med på bildet.

Oversiktsbilde: Koronasmitte i Agder

Oppdatert 2.3.2021

Dette er en oversikt over antall påviste tilfeller av koronavirussykdom (covid-19) i Agder siste 14 dagene. Datagrunnlaget oppdateres på hverdager, og hentes fra FHIs MSIS-register. Denne kartløsningen administreres av Statsforvalteren i Agder.  

Bilde av PC der et skjema for

Nå må innkvartering ved innreisekarantene forhåndsgodkjennes

Oppdatert 22.2.21

Ved innreise til Norge er det krav om karantene for utenlandske arbeidstakere, og som hovedregel skal karantenen foregå på karantenehotell. Arbeidsgivere som selv ønsker å tilby innkvartering for innreisekarantene, må nå få lokalene forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet.

Kommunevåpen pluss luft rundt

Smitteverntiltak i barnehager og skoler

Oppdatert 22.2.21

Siden 20. januar 2021 har det nasjonale tiltaksnivået vært tilbake på gult nivå for ungdomsskoler og videregående skoler. Her kan du lese hva det betyr i vår kommune.

Utklipp_smittestopp2

Alt du trenger å vite om Smittestopp

Oppdatert 19.1.21

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI). Den skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet, og er helt frivillig å bruke. Appen har 16-års aldersgrense.

QR_Entrynorway

Alle innreisende må registrere seg

For å bedre smittekontrollen, besluttet regjeringen før jul at alle som reiser til Norge må registrere seg. Et digitalt reiseregister har erstattet den midlertidige papirbaserte løsningen. 

Kommunevåpen pluss luft rundt

Informasjon til alle pårørende som besøker Evjeheimen

Publisert 16.11.20, oppdatert 27.1.21

Etter situasjonen på Østlandet, der muterte, mer smittsomme varianter av covid-19 er spredd, har Evje og Hornnes kommunes kriseledelse en sterk anbefaling om at man ikke besøker institusjonene våre ti dager etter man har vært på Østlandet, eller har truffet noen derfra. Les mer om dette her

koronatelefon-pexels

Koronatelefonen

Koronatelefonen er fra mandag 2. november 2020, midlertidig stengt. Ta kontakt med Evje legesenter på telefon 37 40 79 00 om du har koronarelaterte spørsmål eller vil booke time for test. 

Hender som symboliserer et hjerte

Kan du hjelpe til dersom det blir behov for det?

Oppdatert 19.1.21.

Vi setter stor pris på all hjelp frivillige vil bidra med! Vi jobber med en oversikt over mennesker som kan hjelpe til som frivillige – dersom det blir nødvendig. Dette gjelder alle som kan tenke seg å bidra med en innsats, på flere ulike områder. For eksempel: 

Jente som sitter foran datamaskin

Informasjon til barn og unge

Publisert 19.3.20, oppdatert 15.4.20.

På denne siden har vi samlet nyttig informasjon til barn og unge om korona, både om hva viruset er og hvor man kan få hjelp hvis man trenger det. 

family-bonding-activity-3912428

Tips til foreldre og foresatte

Publisert 19.3.2020, oppdatert 25.3.2020

For mange er hverdagen nå snudd på hodet. Mange må i perioder sjonglere mellom jobb, små barn og opplæring hjemme for skolebarn. Vi deler her noen tips og råd om hvordan få best mulige dager nå i denne annerledes-tida. Du vil finne både generelle råd om hvordan legge opp dagen, og mer alderstilpassede råd. 

Illustrasjonsfoto. Et barn og en bamse på en vei.

Er du bekymret for et barn?

Publisert 20.03.20, oppdatert 24.03.20.

Når samfunnet stenger ned mer enn vi var vant med, mister barna våre kontakten med noe av nettverket de har gjennom barnehage, skole og fritidsaktiviteter. Mange har voksne hjemme som støtter og hjelper barn og unge gjennom denne tiden, men noen mangler den støtten. Hvis du har mistanke om at et barn ikke har det trygt og godt hjemme, må dere følge med og ta kontakt med hjelpetjenestene.

infofilm korona skjermbilde

Informasjonsfilm til barn og unge om koronavirus

Publisert 11.03.20.

Det er viktig å snakke med barn/elever om koronavirussykdom for å unngå frykt, og for å skape trygghet rundt situasjonen. Denne filmen er laget for målgruppen barn og unge. 

coronavirus-3992933

Information in english

The government asks everyone in Norway to read the important information and advice given about coronavirus at www.fhi.no and www.helsenorge.no. This advice is updated regularly. The information is available in both Norwegian and English. If you find it difficult to understand anything, please ask someone you know for help.

Varsling24

Evje og Hornnes kommune bruker Varsling24 for å varsle sine innbyggere. Les mer om tjenesten her.