Hvordan ser framtida ut til å bli? Risikerer vi at verden slik vi kjenner den forsvinner?

Hva er din motivasjon for å jobbe med det du gjør? Hva tenker du om framtida? Kan vi påvirke framtida, og i så fall på hvilken måte?

Forfatter SIGBJØRN MOSTUE møter klimaekspert SVEIN TVEITDAL;

Torsdag 1.september kl.12.00 Evje og Hornnes bibliotek. Gratis inngang.

Sigbjørn Mostue, forfatter av ungdomsbøker, har i sin siste bok «I morgen er alt mørkt» beskrevet en dyster framtid i sjangeren framtidsdystopi.  Han fikk Uprisen 2015 for boka – en litteraturpris hvor ungdom selv kårer vinneren. I artikkelen skrevet av NRKjournalist Hilde Bjørnskau 28.05.2015 siterer hun juryen : «Boka tar opp temaer som vi ungdommer er interessert i, som forelskelse, sjalusi og hva som kan skje hvis verden slik vi kjenner det blir borte for alltid


Svein Tveitdal er utdannet sivilingeniør bygg ved NTH i 1972.
Han har ledererfaring fra Asplan Viak, GRID-Arendal og FN systemet, bl.a. som direktør ved hovedkontoret til FNs miljøprogram UNEP i Nairobi, og med ansvar for sekretariatet til FNs klimapanel IPCC i Geneve.

Fra 2008-2014 var Tveitdal engasjert som miljøambassadør for Arendal kommune og prosjektleder for Klimapartnernettverket i Agder.

Tveitdal har vært/er styreleder eller styremedlem i en rekke nasjonale og internasjonale institusjoner som the Energy Farm International Foundation, Norfund, Energigården, Stiftelsen Miljømerking (Svanen), Universitetet i Agder, Sørlandets Europakontor, Agderforskning, Stiftelsen Asplan og miljøstiftelsen ZERO.

Han er en av landets fremste eksperter på klima og holder en rekke foredrag i inn og utland om klodens helsetilstand, internasjonale klimaforhandlinger, og effektivt klimaarbeid på region- og kommunenivå.

Tveitdal twitrer (@tveitdal) om klima og har mer enn 177 000 følgere.

(Kilde Fremtidenskommuner.no)