Erna Solberg, Bjørn A. Ropstad, Gunda Ropstad og Kjell Ingolf Ropstad
Alle foto: Geir Daasvatn

Ministrene ble ønsket velkommen av Ropstads foreldre, Gunda og Bjørn, hjemme på Moisund fredag 1. februar. Erna Solberg har tidligere besøkt foreldre til andre statsråder, og fremhevet at man blir bedre kjent med en person når man treffer familien og ser hvor de har vokst opp.

De snakket om hvordan Kjell Ingolf hadde opplevd sin oppvekst i kommunen, og at han ønsker en like trygg og god start i livet for alle barn og unge, som han hadde. Bjørn A. Ropstad, som ikke klarte å legge fra seg ordførerrollen helt, presenterte kommunen som en god plass å vokse opp, et knutepunkt og et handelssentrum i vekst, med stor dugnadsvilje og godt samhold. Han poengterte også viktigheten av å styrke indre Agder og ikke flytte alt til de større byene.

- Jeg kan se for meg at Kjell Ingolf har fått en del engasjement fra sin far mens det er mor som har bestemt mye, kommenterte statsministeren, til bekreftende nikk og latter fra familien Ropstad. 

- Jeg kan også se at han er veldig glad i hjemplassen sin, fortsatte hun.

Etter besøket på Moisund gikk turen videre til Otrahallen på Hornnes. Her skulle Otra IL ha friidrettstrening, og mange barn, unge og voksne hadde møtt opp for å få hilse på ministrene. Utenfor hallen ble de tatt imot av administrasjonssjef i kommunen, Frantz A. Nilsen, og leder for friidrettsgruppa i Otra IL, Olav Magne Tveitå. Videre fikk de hilse på sentrale personer fra både lokalpolitikken og administrasjonen i kommunen. I hallen fikk barna vise fram hva de hadde lært - og mange fikk tatt en selfie med Erna, som tok seg god tid til dem.

Otra viste også fram sine to mangekjempere på juniorlandslaget, Emelia og Aanund Tveitå, i henholsvis øvelsene kulestøt og hekkeløp. 

Olav Magne Tveitå presenterte idrettsklubben og deres visjon for å gjøre trening og fritidstilbud tilgjengelig for alle barn og unge. Han nevnte faktorer som lav medlemskontingent på kun 100 kroner, gratis halleie for de under 18 år og løsninger for å beholde ungdommen i idretten, som for eksempel mulighetene for å ansette dem som trenere med lønn. Han takket kommunen for godt samarbeid, og fremhevet videre det profesjonelle friidrettsanlegget Otra har - at folk kommer langveis fra for å trene her og at det er den eneste friidrettsbanen i landet som er markedsført internasjonalt. Statsministeren fikk med seg Otra-boka og en Otra-kopp i gave.

Kjell Ingolf Ropstad takket så mye for at de fikk komme, og overrekte samtidig en fotball i gave til idrettsklubben. Han berømmet Otra og kommunen for at det ble lagt så godt tilrette for at det ikke skal koste så mye å være med. Han presenterte også en av fanesakene hans, fritidskortet, som gir alle mellom 6 og 18 år muligheten til å delta på trening og få kjenne på mestring og samhold. 

Ordføreren takket for besøket og ønsket dem hjertelig velkommen igjen ved en senere anledning. Statsministeren og statsråden fikk med seg bildeboka fra Evje og Hornnes kommune som et minne.

Avslutningsvis fortalte Erna Solberg at hun syntes det var imponerende å se hva idrettslaget gjør for å få med alle. Hun understreket at de er særdeles opptatt av at barn og unge skal få mulighet til å være med på aktivitet og fritidstilbud. Deretter takket hun for seg og satte kursen videre mot Arendal og Høyre-møte. 

Erna Solberg og Kjell Ingolf Ropstad i Otrahallen