Publikum vil nå kunne låne selv, uten hjelp fra skrankepersonalet. Fra i morgen 21. april og ut neste uke vil biblioteket enkelte kvelder være ekstra bemannet for å hjelpe publikum i gang med den nye løsningen. De 100 første som registrerer seg vil få tildelt et gratis bomullsnett som bonus! Vi håper mange vil benytte seg av dette tilbudet.

Selve automaten har touch-screen med tre valg, lån, innlevering og mine sider. En trenger ikke kort ved innlevering. På mine sider kan en se hva en har lånt og fornye selv. En kan også få ut kvittering, eller få den tilsendt på e-post om en har det registrert på lånekortet. Skulle du ha mistet kortet ditt, så kan det lages nytt. Er det oppgradering fra lokalt til nasjonalt lånekort, er det gratis, men det vil koste 20 kr om det er fornyelse av nasjonalt lånekort. Har man nasjonalt lånekort utstedt ved et annet bibliotek så må en innom skranken for å få kortet lagt inn i lånerbasen, men det må kun gjøres en gang.

Har du hastverk og det er opptatt i skranken er det bare å ordne deg selv. Nå er det fullt mulig å gå rett inn, finne det en skal, låne og gå rett ut igjen for de som vil det. Det er også mulig å levere uten å gå i skranken, og en vil få en oversikt over hva som er levert og hva som er igjen.

Film, lydbøker og spill kan lånes ut på automaten, men vil bli avvist på maskinen ved innlevering. Dette er fordi det må sjekkes at alt innholdet er på plass før levering. Det er ikke uvanlig at det mangler en DVD eller CD-plate ved levering. Det vil da stå klar en kasse til avvist materiale der det skal legges.

Tidsskrifter må lånes og leveres i skranken da disse kun er merket med strekkode.

Nå i innføringsfasen vil biblioteksjefen; Kristine Midtbø, være ekstra behjelpelig med å lære deg bruken av maskinen. Ved maskinen ligger det også en enkel bruksanvisning. Her er det bare ta kontakt om du lurer på noe. Kom innom da vel, så er du straks i gang med å betjene deg selv! Og er du enda til en «storlåner», har biblioteket gått til anskaffelse av noen kofferter på hjul. Disse kan du også låne på lånekortet ditt!

Kristine Midtbø med selvbetjeningsløsning på biblioteket

Kristine Midtbø, biblioteksjef