Tirsdag inviterte kommunen til offisiell åpning av den interkommunale friidrettsbanen på Hornnes. Det var mange som trosset det regntunge høstværet og fikk oppleve en flott åpningsseremoni. Rådmann i Evje og Hornnes kommune og tidligere aktiv friidrettsutøver på toppnivå, Jens Arild Johannessen, var konferansier og loset de fremmøtte gjennom et innholdsrikt program.

Kulturskolen stod for underholdningen med innslag av Åsne Jørstad Daasvatn, Jakob Amundsen O’Hara, Audun Kjetså, Frida Hestvåg og Thomas Amundsen O’Hara.  Jakob Finnvold, som også går på kulturskolen og som deltok i Norske Talenter, imponerte store og små med heftig Beatboxing.

Kulturpris 2017

Det er mange som har stått på for å få realisert prosjektet, og det vanket blomster og applaus for mange av dem. Blant annet Olav Magne Tveitå, som har vært primus motor for å få realisert anlegget. Han ble tildelt årets Kulturpris, og fikk kr 5000,- samt en flott plakett.

Idrettsstipend 2017

Ordfører Bjørn A. Ropstad hadde gleden av å dele ut idrettsstipend til Amalie Hellesmark som fikk kr 10 000,-. Amalies store lidenskap er hestesport, og hun deltar på stevner både innen dressur, sprang og feltritt. Hun trener mye og målbevisst, og fremover er hennes første, store mål å delta i Norgesserien 2018.  

Utviklingsstipend og stimuleringspriser

Stortalentet Eirik Dolve, kjent stavhopper med røtter fra bygda, fikk et utviklingsstipend på kr 5000,-. Eirik tok nylig sin 5. NM-seier på rad, og kastet også glans over åpningsseremonien med stavhoppoppvisning. For å stimulere friidrettstalentene i bygda fikk fire unge utøvere hver sin oppmerksomhet på kr 1000,- i gavekort. De fire utøverne er Lise Hornnes, Unni Tveitå, Emelia Tveitå og Ånund Tveitå.

Vi gratulerer og ønsker alle utøverne lykke til videre!

 

Om selve banen

Evje og Hornnes kommune er eier og byggherre av friidrettsbanen.  Bygland kommune har også bidratt, noe som resulterte i en større andel av spillemidler. Videre har også Evje og Hornnes Sparebank bidratt økonomisk.

På grunn av sine spesielle kvaliteter har banen allerede fått mye oppmerksomhet, både nasjonalt og internasjonalt. Spesielt spektakulært er nok det myke, grønne dekket i bane 7, varmekablene i bane 4 og den store gapahuken ved 200m-starten. Banen er spesielt utformet for å gi gode treningsforhold, men det er også tilrettelagt for at man skal kunne få optimale vindforhold i forbindelse med konkurranser. Her er det bare til å glede seg!

Dolve og Johannessen_320x476.jpg 

Stavhopper Eirik Dolve og konferansier Jens Arild Johannessen

kulturskoleband_460x228.jpg

Kulturskoleband: Åsne Jørstad Daasvatn, Jakob Amundsen O’Hara, Audun Kjetså, Frida Hestvåg og Thomas Amundsen O’Hara

Olav M Tveitå[2].JPG

Olav M. Tveitå

utviklingsstipend[2].JPG

Jens Arild Johannessen, Unni Tveitå, Emelia Tveitå, Ånund Tveitå og Lise Hornnes

Friidrettsbane 190917 Utviklingsstipend Eirik Dolve[2].JPG

Eirik Dolve

Amalie Hellesmark

Amalie Hellesmark

Jakob Finnvold

Jakob Finnvold

Ordfører i Evje og Hornnes og varaordfører i Bygland

Varaordfører i Bygland Vidar Frøysnes og ordfører i Evje og Hornnes Bjørn A. Ropstad