Fredag 10. mars åpnet ordfører Bjørn Ropstad Terje Abusdals separatutstilling SLASH&BURN ved Agder Kunstsenter. Terje er oppvokst på Hornnes, og under åpningen innledet ordføreren med at han satt pris på å bli invitert av kunstsenteret til å åpne denne utstillingen, siden det ikke er mange kunstnere fra kommunen og Indre Agder.

Om utstillingen

SLASH&BURN er et fotoprosjekt om skogfinnen - en av Norges fem offisielle minoriteter - som innvandret fra Finland på 1600-tallet. Fotografiene utforsker hva det vil si å være skogfinne i dag, i en tid når det tradisjonelle levesettet har forsvunnet og ingen snakker språket lenger.

I 1999 ratifiserte Norge Europarådets rammekonvensjon om beskyttelse av nasjonale minoriteter. Skogfinnene fikk - sammen med jødene, kvenene, roma og romani - status som nasjonale minoriteter. Samene valgte å beholde sin definisjon som urbefolkning.

Om kunstneren

Terje Abusdal, opprinnelig fra Evje og Hornnes kommune, er en norsk dokumentarfotograf. Abusdal har utdanning i fotojournalistikk fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus. Arbeidene hans har en klar journalistisk/dokumentarisk karakter, hvor  historiene formidles gjennom utstillinger og fotobøker.

Utdrag fra Agder Kunstsenters pressemelding 3.2.2017.

Agder kunstsenter

Du kan lese mer om utstillingen på Agder Kunstsenter sin hjemmeside.

Bilder fra åpningen

Ordfører i Evje og Hornnes kommune åpner kunstutstilling

IMG_5055.jpg

IMG_5066.jpg

IMG_5071.jpg

 

IMG_5091.jpg