Bjørns tale til den nye ordføreren, Svein Arne Haugen

Etter å ha vært ordfører i fem perioder, gjorde Ropstad det klart høsten 2018 at han ikke ville stille til gjenvalg. I stedet er han nå klar for rollen som fylkesvaraordfører i Agder.På spørsmål om hva som har satt størst spor disse 20 årene som ordfører, drar han frem omstillingen rundt nedleggelsen av Evjemoen militærleir.

- Det var dette alt handlet om, og det har nok vært den saken som har preget min tid som ordfører mest. Kommunen mistet rundt 300 arbeidsplasser, og samfunnet vårt skulle bygges opp igjen. Det var en enorm omstilling. I dag kan vi derimot vise til et høyere innbyggertall enn før nedleggelsen. Det viser at vi er en kommune i vekst, sier den avtroppende ordføreren.

Bjørn Ropstad og Svein Arne Haugen

På møtet i kommunestyresalen på Evjemoen torsdag var det en tydelig rørt Ropstad som takket for seg og ønsket det nye kommunestyret lykke til videre.  

Ved valget i september ble det klart at det nye kommunestyret i Evje og Hornnes kommune skal bestå av følgende partier: Ap (8), 

KrF (5), Sp (3), H (2), V (2) og Frp (1). Se liste over hvem som kom inn fra hvert parti her.

I det konstituerende kommunetyremøtet torsdag ble Svein Arne Haugen fra Arbeiderpartiet offisielt valgt til ny ordfører og Finn Bjørn Rørvik fra Høyre ble varaordfører. Diverse utvalg ble også valgt. En oversikt over kandidater og roller vil bli lagt ut på www.e-h.kommune.no/kommunestyret.393712.no.html

Vår nye ordfører, Svein Arne Haugen (51), har vært politisk aktiv i kommunen i flere år, og var i perioden 2011-2015 også med i kommunestyret med fast plass for Ap. Han har utdanning fra handelsskole og Forsvaret, og tok, etter 14 år som ansatt i Forsvaret, en høgskoleutdanning innen økonomi og administrasjon. Han har siden 2003 vært leder på Serviteur Bygland. 

Nå er han motivert til å ta til i jobben som ordfører:

- I kveld er jeg først og fremst stolt, takknemlig og ydmyk. Jeg gleder meg til å komme i gang og håper på fire år med godt samarbeid med de andre representantene og administrasjonen, sier Haugen, og fortsetter: 

- Jeg tror arbeidet fremover først og fremst blir utfordrende i forholdet mellom økonomi og levekårsutfordringer. Alle som bor i vår kommune har lik rett til å leve gode og frie liv. Vi skal drive en trygg og solid økonomisk politikk, samtidig som vi skal klare å vise omsorg for alle. Samtidig må jeg også nevne næringsutvikling spesielt. Kampen for aktivitet og arbeidsplasser må stå helt sentralt i våre tanker. Heldigvis er kommunen full av driftige mennesker som vil og kan utvikle oss. Vi må tilrettelegge, støtte og inspirere for videre utvikling, avslutter han.

Representanter til det nye formannskapet og andre utvalg ble valgt.

Representanter til formannskapet ble Svein Arne Haugen (Ap), Britt Ingrid Andersen (Ap), Finn Bjørn Rørvik (H), Morten Haraldstad (KrF) og Torhild Hornnes (Sp).

Representanter til plan- og bygningsrådet ble Jan Oddvar Rysstad (Ap, leder), Alf Egil Kjebekk (KrF, nestleder),Grete Nygaard (Ap), Alf Morten Tallaksen (Ap), Cecilie Kyllingstad (V), Ellen Cecilie Møllen (KrF) og Søren Hodne (Sp).

Her er det nye kommunestyret i Evje og Hornnes kommune:

kommunestyret 19-23