Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline03. juli kl. 14:19

Har du vært i nærkontakt med person smittet av Covid19?

Alle som er i karantene i henhold til de nasjonale retningslinjene må melde fra til kommunen.

Les mer... clear

Samleside om koronasituasjonen

For å redusere spredning av koronasmitte, har kommunen valgt å igangsette diverse tiltak. På denne siden finner du oppdatert informasjon om viruset, i tillegg til hvilke tiltak Evje og Hornnes kommune gjør for å prøve å redusere belastningen på utsatte tjenester og funksjoner, og for å skåne mennesker i risikogrupper, som ikke vil tåle en eventuell smitte like bra som andre. Vi oppfordrer alle til å ta nødvendige forholdsregler og følge nasjonale råd og anbefalinger. På helsenorge.no finner du alltid god og oppdatert informasjon, med svar på de fleste spørsmål.

kvinne-prover-koronasjekk

Koronasjekk - skal jeg teste meg?

Helsedirektoratet har laget en tjeneste for deg som lurer på om du bør testes for Covid-19. 

Du kan sjekke om du trenger å testes og få tilpassede råd ved å svare på noen spørsmål.

NAV logo

NAV - stenging av den midlertidige digitale kanalen

På grunn av stor pågang på telefon og i chatløsningene og begrenset fysisk tilgjengelighet til NAV-kontorene, åpnet NAV 2. april en midlertidig, skriftlig kanal for brukere av de sosiale tjenestene. Denne løsningen stenges 30. juni.

Kommunevåpen pluss luft rundt

Testing for covid-19 i vår kommune

Publisert 07.05.20, oppdatert 02.07.20

Evje og Hornnes kommune har siden koronapandemien startet, fulgt Folkehelseinstituttet sine retningslinjer vedrørende testing av personer med mistenkt smitte. Det er daglig gjort nøye vurderinger av hvem som skal testes, og faktiske tester er utført etter alle retningslinjer. 

Kommunevåpen pluss luft rundt

Status i Evje og Hornnes kommune pr. 12.6.20

Publisert 17.3.20, oppdatert 12.6.20

Kommunen ber alle i karantene om å registrere seg.

Oppdatering vil bli lagt ut med jevne mellomrom hvor antall personer med bekreftet smitte og antall registrerte personer i karantene inngår.

For mer informasjon om hvordan du registrerer deg, se her.

koronatelefon-pexels

Koronatelefonen avviklet

Publisert 8. juni 2020

Koronatelefonen i Bygland, Evje og Hornnes kommune ble fra og med tirsdag 9. juni avviklet. Antall henvendelser har gått betydelig ned slik smittesituasjonen er nå.

Kommunevåpen pluss luft rundt

Status på restriksjoner for kommunale tjenester og bygg

Oppdatert 15.03.20, oppdatert 26.06.20.

Her finner du informasjon om de institusjonene og tjenestene som har stengt eller redusert tilbudet sitt, som et forebyggende tiltak for å begrense en eventuell smitte av koronaviruset. Mange av dem har også annen informasjon til publikum vedrørende situasjonen vi er i. Denne finner du her:

Oddeskogen - inngang velkommen

Informasjon om gjenåpning barnehager og skoler

Publisert 12.03.20, oppdatert 29.05.20.

Barnehagene, barneskolene, SFO, ungdomsskolen og voksenopplæringen er nå åpnet igjen. Denne siden oppdateres kontinuerlig etterhvert som nye retningslinjer foreligger. 

Korona - tidsplan for endringer fom 070520

Tidsplan for gjenåpning av samfunnet

Publisert 12.05.20

Regjeringen la 7. mai fram planen for videre håndtering av koronasituasjonen og en tidsplan for nedbygging av de mest inngripende tiltakene.
Les mer om det her. 

Svein Arne Haugen privat

Hygiene, avstand og testing

Publisert 08.05.20.

Når samfunnet åpnes stadig mer, blir vi desto mer avhengig av at alle har god håndhygiene, holder avstand til hverandre og aller viktigst – holder seg hjemme når de er syke. Samtidig skal vi teste stadig flere av dem som har feber, hoster eller er tungpustet.

Her kan du lese alle tekstene fra ordføreren til innbyggerne vedrørende koronasituasjonen.

Foto: Folkehelseinstituttet

Ønsker at alle laster ned appen Smittestopp

Publisert 05.05.20.

Helsemyndighetene oppfordrer alle til å laste ned appen Smittestopp på mobilen sin. Hovedfunksjonen til appen er å melde fra til personer som har vært i nærkontakt med noen som får påvist koronasmitte. Her finner du informasjon om appen. 

Vær mest mulig hjemme!

Publisert 15.03.20.

Råd til foreldre om aktiviteter sammen med barn:

Alle bes nå om å være mest mulig hjemme, også barn. Målet er å redusere antall kontakter så mye som mulig. 

family-bonding-activity-3912428

Tips til foreldre og foresatte

Publisert 19.3.2020, oppdatert 25.3.2020

For mange er hverdagen nå snudd på hodet. Mange må nå sjonglere mellom jobb, små barn, og opplæring hjemme for skolebarn. Vi deler her noen tips og råd om hvordan få best mulige dager mens barnehager og skoler er stengt. Du vil finne både generelle råd om hvordan legge opp dagen, og mer alderstilpassede råd. 

Jente som sitter foran datamaskin

Informasjon til barn og unge

Publisert 19.3.20, oppdatert 15.4.20.

På denne siden har vi samlet nyttig informasjon til barn og unge om korona, både om hva viruset er og hvor man kan få hjelp hvis man trenger det. 

Til deg som er bekymret for et barn

Publisert 20.03.20, oppdatert 24.03.20.

Når samfunnet stenger ned, mister barna våre kontakten med nettverket de har gjennom barnehage, skole og fritidsaktiviteter. Mange har voksne hjemme som støtter og hjelper barn og unge gjennom denne tiden, men noen mangler den støtten. Hvis du har mistanke om at et barn ikke har det trygt og godt hjemme, må dere følge med og ta kontakt med hjelpetjenestene.

Ansatte på Joker Dåsnes sammen med helsesykepleier

Ordfører og helsesykepleier på butikkbesøk

Publisert 17.3.20

I dag var ordfører Svein Arne Haugen og helsesykepleier Line Tjørhom på besøk til Joker Dåsnes og Esso Hornnes. I morgen vil dagligvarebutikkene og bensinstasjonen på Evje få besøk.

Liggende bilde av ordfører i EH kommune

- Alle skal føle seg trygge på legekontoret

Publisert 17.3.2020

Evje legesenter opplevde i dag en svært beklagelig hendelse. En person tok seg urettmessig inn i legekontorets lokaler og opptrådte truende mot vårt personale.

Kriseledelse er etablert

Publisert 12.03.20

I forbindelse med situasjonen rundt koronaviruset, har kommunedirektøren, i samråd med ordfører, bestemt at det skal etableres kriseledelse i Evje og Hornnes kommune. 

Varsling24

Evje og Hornnes kommune bruker varslingssystemet Varsling24 for å varsle innbyggere i et geografisk område om hendelser via SMS.

infofilm korona skjermbilde

Informasjonsfilm til barn og unge om koronavirus

Publisert 11.03.20.

Det er viktig å snakke med barn/elever om koronavirussykdom for å unngå frykt, og for å skape trygghet rundt situasjonen. Denne filmen er laget for målgruppen barn og unge.