Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Koronasituasjonen

På denne siden finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen.

Evje og Hornnes kommune oppfordrer alle til å ta nødvendige forholdsregler og følge nasjonale råd og anbefalinger. På helsenorge.no finner du alltid god og oppdatert informasjon, med svar på de fleste spørsmål.

For informasjon om koronavaksinasjon i Evje og Hornnes, gå til denne siden: "vaksinasjon".

For kontakt med smittesporingsteam, ring 906 16 499.

For information about the coronavirus disease in english, follow this link: Norwegian Institute of Public Health

Koronatest før reise?

Evje legesenter tilbyr nå å ta koronatest før reise. Dette kan bestilles mandager, onsdager og fredager, og koster kr. 1100,-

Senfølger etter koronasykdom

Noen av de som har vært smittet med koronavirus, opplever plager som varer i mer enn fire uker. Dette kalles senfølger, tidligere omtalt som "post-covid" eller "long covid". Her kan du lese mer om dette, og også få høre om erfaringer fra andre som har opplevd det:

Evjeheimen åpen for besøk

Oppdatert 1.10.21

Gjennom koronapandemien har det vært ulike regler og restriksjoner rundt dette å besøke noen på Evjeheimen. Nå er de nasjonale tiltakene fjernet, og besøkende er igjen velkomne - også her. Uvaksinerte rådes til å bruke munnbind.

Foto: Setesdal VGS avd. Hornnes

Ga smittevernråd til russen på Hornnes

Oppdatert 28.4.21

Onsdag 28. april møtte kommuneoverlege Åsulv Horverak og ledere for smittesporingsteamet i Evje og Hornnes kommune, Sigmund Olav Syrtveit og Astrid Andersen, russen på Setesdal vidaregåande skule avd. Hornnes.

Statistikk-modeller vist på en pc. Hender, notatbøker og briller er også med på bildet.

Oversiktsbilde: Koronasmitte i Agder

Oppdatert 2.3.2021

Dette er en oversikt over antall påviste tilfeller av koronavirussykdom (covid-19) i Agder siste 14 dagene. Datagrunnlaget oppdateres på hverdager, og hentes fra FHIs MSIS-register. Denne kartløsningen administreres av Statsforvalteren i Agder.  

Jente som sitter foran datamaskin

Informasjon til barn og unge

Publisert 19.3.20, oppdatert 15.4.20.

På denne siden har vi samlet nyttig informasjon til barn og unge om korona, både om hva viruset er og hvor man kan få hjelp hvis man trenger det. 

infofilm korona skjermbilde

Informasjonsfilm til barn og unge om koronavirus

Publisert 11.03.20.

Det er viktig å snakke med barn/elever om koronavirussykdom for å unngå frykt, og for å skape trygghet rundt situasjonen. Denne filmen er laget for målgruppen barn og unge. 

coronavirus-3992933

Information in english

The government asks everyone in Norway to read the important information and advice given about coronavirus at www.fhi.no and www.helsenorge.no. This advice is updated regularly. The information is available in both Norwegian and English. If you find it difficult to understand anything, please ask someone you know for help.

Varsling24

Evje og Hornnes kommune bruker Varsling24 for å varsle sine innbyggere. Les mer om tjenesten her.

Svein Arne Haugen privat

- Kjære alle sammen. Nå er vi der.

Publisert 27.01.22

"Vi har fått en mild virusvariant på et tidspunkt der vi har maksimal beskyttelse," skriver ordfører i Evje og Hornnes kommune, Svein Arne Haugen, om smittebølgen vi står foran. Her forklarer han hvorfor dette kommer til å gå helt fint.

(Her kan du lese alle tekstene fra ordføreren til innbyggerne vedrørende koronasituasjonen.)