Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Samleside om koronasituasjonen

For å redusere spredning av koronasmitte, har kommunen valgt å igangsette diverse tiltak. På denne siden finner du oppdatert informasjon om viruset, i tillegg til hvilke tiltak Evje og Hornnes kommune gjør for å prøve å redusere belastningen på utsatte tjenester og funksjoner, og for å skåne mennesker i risikogrupper, som ikke vil tåle en eventuell smitte like bra som andre. Vi oppfordrer alle til å ta nødvendige forholdsregler og følge nasjonale råd og anbefalinger. På helsenorge.no finner du alltid god og oppdatert informasjon, med svar på de fleste spørsmål.

Kommunevåpen pluss luft rundt

Informasjon til alle pårørende som besøker Evjeheimen

Publisert 16.11.20

Fra 16. november 2020 innføres det lokale tiltak for å beskytte beboere ved Evjeheimen institusjon mot covid-19. Dette vil i denne omgang vare i 14 dager. Fra 16. november til og med 30. november.

plakat_nasjonale_tiltak_05112020_16-9_9

De nye nasjonale tiltakene fra 5. november

5. november 2020 ble det presentert en rekke nasjonale tiltak for å få tilbake kontrollen på smittespredningen av koronaviruset.

Det blir også presentert en liste med lokale tiltak som bør innføres i regioner mye smitte. Dette gjelder foreløpig ikke for Evje og Hornnes kommune, siden vi ikke har smittetilfeller her per nå. 

koronatelefon-pexels

Koronatelefonen

Koronatelefonen er fra mandag 2. november 2020, midlertidig stengt. Ta kontakt med Evje legesenter på telefon 37 40 79 00 om du har koronarelaterte spørsmål eller vil booke time for test. 

Svein Arne Haugen privat

Takk for at dere alle bidrar

Publisert 16.10.20.

Det har vært en spennende uke full av tanker og bekymring, men heldigvis har den gitt mange beroligende svar. Tidligere denne uken har vi ikke fått påvist noen smitte i vår kommune, men i dag har vi en positiv prøve så langt. I tillegg har dessverre Bygland fått en person med påvist smitte, og det har direkte sammenheng med forrige ukes smitte i vår kommune.

(Her kan du lese alle tekstene fra ordføreren til innbyggerne vedrørende koronasituasjonen.)

Liggende bilde av ordfører i EH kommune

Hva gjør vi - og hvorfor gjør vi det sånn?

Publisert 11.10.20

Kjære alle sammen.

Vi har i dag, søndag 11. oktober 2020, mottatt svar på at to nye personer fra vår kommune er smittet av koronaviruset. Det blir dermed tilfelle nummer 9 og 10 denne uken. Det at vi nå har fått en rekke smittede i løpet av en uke gjør at vi alle blir veldig urolige og redde og får et veldig behov for informasjon. For å bøte litt på det veldige informasjonsbehovet vil jeg prøve å oppsummere litt rundt situasjonen og hvilke tiltak som gjøres.

Om aktivitet i Evjemoen øvings- og skytefelt under smittesituasjonen

Publisert 13.10.20.

I tre ukers tid fremover kommer det til å være høy til middels høy øvingsaktivitet fra Forsvaret i Evjemoen øvings- og skytefelt. Kommuneoverlegen har vært i kontakt med øvingsledelsen for å gi informasjon om situasjonen her i Evje og Hornnes, og forhøre seg om hva Forsvaret har gjort av tiltak før de vurderer å komme hit. Svaret fra Forsvaret har beroliget kommuneoverlegen med tanke på den smittesituasjonen vi nå er inne i. 

Bilde fra Evje sentrum på en sommerdag. Blomster.

Påminning til næringslivet før en folkerik høst

Publisert 21.08.20.

Kommuneoverlege Åsulv Horverak berømmer handelsstanden for jobben de har gjort i sommer, og minner om viktigheten av at næringslivet fortsetter å legge til rette for gode smittevernrutiner.

Dette brevet ble sendt ut til kommunens næringsliv onsdag 19. august. 

Korona-plakat aug 2020 thumbnail

Vi må alle bidra for å stoppe smitte

Publisert 07.08.20.

Etter pressekonferansen med helse- og omsorgsminister Bent Høie fredag 7. august, vil vi minne om at alle må være nøye med å følge gitte råd:

kvinne-prover-koronasjekk

Koronasjekk - skal jeg teste meg?

Helsedirektoratet har laget en tjeneste for deg som lurer på om du bør testes for Covid-19. 

Du kan sjekke om du trenger å testes og få tilpassede råd ved å svare på noen spørsmål.

Vær mest mulig hjemme!

Publisert 06.11.20

Råd til foreldre om aktiviteter sammen med barn:

Alle bes nå om å være mest mulig hjemme. Målet er å redusere antall kontakter så mye som mulig. 

family-bonding-activity-3912428

Tips til foreldre og foresatte

Publisert 19.3.2020, oppdatert 25.3.2020

For mange er hverdagen nå snudd på hodet. Mange må nå sjonglere mellom jobb, små barn, og opplæring hjemme for skolebarn. Vi deler her noen tips og råd om hvordan få best mulige dager mens barnehager og skoler er stengt. Du vil finne både generelle råd om hvordan legge opp dagen, og mer alderstilpassede råd. 

Jente som sitter foran datamaskin

Informasjon til barn og unge

Publisert 19.3.20, oppdatert 15.4.20.

På denne siden har vi samlet nyttig informasjon til barn og unge om korona, både om hva viruset er og hvor man kan få hjelp hvis man trenger det. 

Til deg som er bekymret for et barn

Publisert 20.03.20, oppdatert 24.03.20.

Når samfunnet stenger ned, mister barna våre kontakten med nettverket de har gjennom barnehage, skole og fritidsaktiviteter. Mange har voksne hjemme som støtter og hjelper barn og unge gjennom denne tiden, men noen mangler den støtten. Hvis du har mistanke om at et barn ikke har det trygt og godt hjemme, må dere følge med og ta kontakt med hjelpetjenestene.

Kriseledelse er etablert

Publisert 12.03.20

I forbindelse med situasjonen rundt koronaviruset, har kommunedirektøren, i samråd med ordfører, bestemt at det skal etableres kriseledelse i Evje og Hornnes kommune. 

Varsling24

Evje og Hornnes kommune bruker varslingssystemet Varsling24 for å varsle innbyggere i et geografisk område om hendelser via SMS.

infofilm korona skjermbilde

Informasjonsfilm til barn og unge om koronavirus

Publisert 11.03.20.

Det er viktig å snakke med barn/elever om koronavirussykdom for å unngå frykt, og for å skape trygghet rundt situasjonen. Denne filmen er laget for målgruppen barn og unge.