Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Koronasituasjonen

På denne siden finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen, i tillegg til hvilke tiltak Evje og Hornnes kommune gjør for å prøve å redusere belastningen på utsatte tjenester og funksjoner, og for å skåne mennesker i risikogrupper, som ikke vil tåle en eventuell smitte like bra som andre. Vi oppfordrer alle til å ta nødvendige forholdsregler og følge nasjonale råd og anbefalinger. På helsenorge.no finner du alltid god og oppdatert informasjon, med svar på de fleste spørsmål.

For informasjon om vaksinasjon i Evje og Hornnes, gå til denne siden: "vaksinasjon".

For kontakt med smittesporingsteam, ring 410 49 898 / 900 63 774

For information about the coronavirus disease in english, follow this link: Norwegian Institute of Public Health

Flytskjema selvtest 11

Nå kan du bestille selvtest på Servicekontoret

Oppdatert 11.10.21

Fra 11. oktober 2021 kan man bestille og hente korona-selvtest på Servicekontoret på Evjemoen. Har man for eksempel symptomer, kan man bestille selvtest og gå på jobb når denne viser negativt resultat, etter ca. 30 minutter. Viser den positivt resultat, må man ta kontakt med smittesporingsteamet.

Pexels.com

Slik bestiller du tid for koronatest

Oppdatert 15.4.21

Lurer du på om du bør teste deg for covid-19? 

I denne saken kan du lese mer om blant annet testkriteriene, symptomene, den praktiske gjennomføringen av testingen og hurtigtester.

Evjeheimen åpen for besøk

Oppdatert 1.10.21

Gjennom koronapandemien har det vært ulike regler og restriksjoner rundt dette å besøke noen på Evjeheimen. Nå er de nasjonale tiltakene fjernet, og besøkende er igjen velkomne - også her. Uvaksinerte rådes til å bruke munnbind.

Kommunevåpen pluss luft rundt

Status for smittesituasjonen i Evje og Hornnes kommune

Oppdatert 28.9.2021

Her kan du holde deg oppdatert på siste informasjon fra kommunen vedrørende påviste smittetilfeller. Alt vil bli samlet i denne saken. 

Du finner blant annet også informasjon om hva det vil si å være i karantene og isolasjon. 

coronavirus-3992933

Risikovurdering for Evje og Hornnes og Bygland kommuner

Oppdatert 13.8.21

Konklusjon uke 32: Vi er på risikonivå 1.

Kommuneoverlegen har ansvar for å vurdere risikoen ved utbrudd og den generelle smittesituasjonen. Risikovurderingen kan gjøres i samarbeid med nabokommuner. Evje og Hornnes og Bygland samarbeider om en slik risikovurdering, siden disse to kommunene både har felles bo- og arbeidsmarked og felles kommuneoverlege.

Foto: Setesdal VGS avd. Hornnes

Ga smittevernråd til russen på Hornnes

Oppdatert 28.4.21

Onsdag 28. april møtte kommuneoverlege Åsulv Horverak og ledere for smittesporingsteamet i Evje og Hornnes kommune, Sigmund Olav Syrtveit og Astrid Andersen, russen på Setesdal vidaregåande skule avd. Hornnes.

Svein Arne Haugen privat

Ett år med pandemi

Publisert 12.3.2021

I dag kan vi markere et annerledes jubileum. Det er kanskje ikke så mye å feire, men vel verdt litt ettertanke. Det er i dag ett år siden Norge lukket ned for å stanse spredningen av koronaviruset. Det har vært et spesielt år. Et annerledes år. Jeg har lyst til å takke dere alle for den innsatsen dere har gjort – og gjør – for å ta vare på hverandre og lokalsamfunnet vårt.

(Her kan du lese alle tekstene fra ordføreren til innbyggerne vedrørende koronasituasjonen.)

Statistikk-modeller vist på en pc. Hender, notatbøker og briller er også med på bildet.

Oversiktsbilde: Koronasmitte i Agder

Oppdatert 2.3.2021

Dette er en oversikt over antall påviste tilfeller av koronavirussykdom (covid-19) i Agder siste 14 dagene. Datagrunnlaget oppdateres på hverdager, og hentes fra FHIs MSIS-register. Denne kartløsningen administreres av Statsforvalteren i Agder.  

Utklipp_smittestopp2

Alt du trenger å vite om Smittestopp

Oppdatert 19.1.21

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI). Den skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet, og er helt frivillig å bruke. Appen har 16-års aldersgrense.

QR_Entrynorway

Om innreise til Norge

Oppdatert 14.10.21

Vi går nå inn i en normal hverdag med økt beredskap. Innreiserestriksjonene fjernes gradvis. Les om dette her.

koronatelefon-pexels

Koronatelefonen

Koronatelefonen er fra mandag 2. november 2020, midlertidig stengt. Ta kontakt med Evje legesenter på telefon 37 40 79 00 om du har koronarelaterte spørsmål eller vil booke time for test. 

Hender som symboliserer et hjerte

Kan du hjelpe til dersom det blir behov for det?

Oppdatert 19.1.21.

Vi setter stor pris på all hjelp frivillige vil bidra med! Vi jobber med en oversikt over mennesker som kan hjelpe til som frivillige – dersom det blir nødvendig. Dette gjelder alle som kan tenke seg å bidra med en innsats, på flere ulike områder. For eksempel: 

Jente som sitter foran datamaskin

Informasjon til barn og unge

Publisert 19.3.20, oppdatert 15.4.20.

På denne siden har vi samlet nyttig informasjon til barn og unge om korona, både om hva viruset er og hvor man kan få hjelp hvis man trenger det. 

family-bonding-activity-3912428

Tips til foreldre og foresatte

Publisert 19.3.2020, oppdatert 25.3.2020

For mange er hverdagen nå snudd på hodet. Mange må i perioder sjonglere mellom jobb, små barn og opplæring hjemme for skolebarn. Vi deler her noen tips og råd om hvordan få best mulige dager nå i denne annerledes-tida. Du vil finne både generelle råd om hvordan legge opp dagen, og mer alderstilpassede råd. 

Illustrasjonsfoto. Et barn og en bamse på en vei.

Er du bekymret for et barn?

Publisert 20.03.20, oppdatert 24.03.20.

Når samfunnet stenger ned mer enn vi var vant med, mister barna våre kontakten med noe av nettverket de har gjennom barnehage, skole og fritidsaktiviteter. Mange har voksne hjemme som støtter og hjelper barn og unge gjennom denne tiden, men noen mangler den støtten. Hvis du har mistanke om at et barn ikke har det trygt og godt hjemme, må dere følge med og ta kontakt med hjelpetjenestene.

infofilm korona skjermbilde

Informasjonsfilm til barn og unge om koronavirus

Publisert 11.03.20.

Det er viktig å snakke med barn/elever om koronavirussykdom for å unngå frykt, og for å skape trygghet rundt situasjonen. Denne filmen er laget for målgruppen barn og unge. 

coronavirus-3992933

Information in english

The government asks everyone in Norway to read the important information and advice given about coronavirus at www.fhi.no and www.helsenorge.no. This advice is updated regularly. The information is available in both Norwegian and English. If you find it difficult to understand anything, please ask someone you know for help.

Varsling24

Evje og Hornnes kommune bruker Varsling24 for å varsle sine innbyggere. Les mer om tjenesten her.