Idrettsstipend

Under folkefesten i Otrahallen 17.mai hadde ordfører Bjørn A. Ropstad gleden av å dele ut to idrettsstipend. Stipendet deles ut til ungdom mellom 13 – 19 år som har vist særlig god innsats innenfor en idrettsgren.

Åsmund Wiberg og Jan Olav Rosten fikk hvert sitt idrettsstipend á kr. 5 000,-.

  • Åsmund er 17 år og går på langrenn på Hoved skigymnas - landslinje. Han konkurrerer aktivt på ski, og deltar blant annet i norgescup og junior NM. Åsmund har som målsetting å bli blant de beste i sin årsklasse på landsbasis.
  • Jan Olav er en aktiv håndballspiller på 19 år som går på Wang Toppidrett i Stavanger. Han spilte for Otra Il fra han var 9 til han var 15 år, og har siden spilt for forskjellige klubber. Høsten 2015 byttet han klubb til Viking Elite, og har spilt kamper i eliten. Spilte blant annet mot tabell-ener ØIF, hvor han også skåret mål.

Kulturstipend fra Coop kulturkasse

Under arrangementet Allsang på Øya 19. juni ble kulturstipend fra Coop kulturkasse delt ut. Astrid Margrethe Ohna og Iris Benum Bjoraa hvert sitt kulturstipend fra Coop kulturkasse á kr. 10 000,-.  

  • Astrid Margrethe er 18 år og går i 2. klasse på Hornnes VGS. Hun elsker musikk, og det aller meste av fritiden hennes vier hun til musikken. Hun synger, tar gitarkurs og band-kurs på kulturskolen, og er med i ungdomskoret. Hun ønsker å videreutvikle sine musikalske talenter og satse på musikk.
  • Iris er, med sine 11 år, den yngste som fikk stipend i år. Hun er sangelev ved kulturskolen og tross sin unge alder regnes hun allerede som en flott ambassadør for kulturlivet. Blant annet opptrådte hun på avslutningen av sist kommunestyregruppe og påtroppende av det nye. I år har hun også opptrådt i musikalen The Sound of Music på Kilden teater- og konserthus i Kristiansand – noe hun selv sier var veldig moro!

 

Vi gratulerer alle fire, og slutter oss til ordførerens kommentar: merk dere disse navnene - de kommer vi til å høre og se mer til!

 

Coop stipend 2016[1].jpg

Fra venstre: Iris Benum Bjoraa, Astrid Margrethe Ohna og ordfører Bjørn A. Ropstad