Jonas_foto_erika_hebbert-03_600x338.jpg
Foto: Erika Hebbert/kilden.com

Jonas av Jens Bjørneboe

Dette skriver Kilden om forestillingen: "Kilden Teater presenterer: Jonas av Jens Bjørneboe. Dramatisert av M. H. Hallum. Kilden åpner Bjørneboejubileet med en ny dramatisering av denne romanklassikeren. I vår rykende ferske versjon av Jonas er videodesign, lys, musikk og tekst med på å skape et helhetlig uttrykk som vil utfordre og overraske publikum. Det er et spennende kunstnerisk lag som står bak denne forestillingen og Honningbarna har både musikk og lyddesign, og er med på scenen sammen med fem dyktige skuespillere.

Tematikken i Jonas omkring individets kamp mot skolesystemet er høyaktuelle også i 2020. I forestillingen følger vi Jonas Andreassen, den lille gutten med stort hode og rund mage som ser bilder i stedet for bokstaver, som får vite at han trekker ned poengsnittet til skolen sin og ikke passer inn. Vi følger Jonas fra første skoledag til han rømmer hjemmefra for å slippe unna trusselen om spesialskolen, medelever som erter ham, og den gule hunden som lurer i bygatene. Vi møter lærere som hver på sitt vis ønsker å gjøre en forskjell, men som ikke alltid klarer å se elevene i mylderet av pedagogiske planer. Vi møter foreldre. Vi møter en ungdomsgjeng på terskelen til å bli voksne, som prøver å finne ut hva som er meningen med dette livet. For finnes det noe å slåss for lenger? Finnes det noen å slåss mot?  

Produsert etter avtale med Teaterforlaget Songbird AS. 

Varighet 2 timer og 30 minutter inklusiv pause.

NB! Forestillingen vil ha unummererte plasser. Det vil tidvis forekomme høy lyd og ørepropper vil være tilgjengelig. Forestillingen inneholder strobelys og scenerøyk. Det vil være organiske furutrær i salen." 

Teaterbussen

Teaterbussen er et samarbeid mellom Bykle kommune, Valle kommune, Bygland kommune, Evje og Hornnes kommune, Setesdal Bilruter og Kilden teater og konserthus. Her tilbys det buss tur/retur, førsnakk med teatersjef Valborg Frøysnes, nydelig fiskesuppe fra restaurant Frihavn og teaterforestillingen Jonas av Jens Bjørneboe. 

Avgangstider:

Hovden busstasjon kl. 13.00
Bykle v/ YX-busstopp kl. 13.20
Valle sentrum kl. 13.50
Rysstad sentrum v/Coop kl. 14.00
Bygland kl. 14.45
Byglandsfjord kl. 15.05
Evje rutebilstasjon kl. 15.15
Ankomst Kilden ca. kl. 16.30, hvor teatersjef Valborg Frøysnes tar imot.
Retur fra Kilden etter forestilling ca. kl. 20.45

Priser:

Ordinær billett: kr 500
Hønnørbillett: kr 400
U30 (billett for de under 30 år): kr 250

Meld deg på til din kommune: 

Påmelding Evje og Hornnes: post@e-h.kommune.no
Påmelding Bykle kommune: grendehuset@bykle.kommune.no
Påmelding Valle kommune: torunn.charlotte.nyberg@valle.kommune.no
Påmelding Bygland kommune: anne.fauske@bygland.kommune.no

Oppgi i mailen om du kjøper ordinærbillett, honnørbillett eller U30-billett.

Påmeldingsfrist:

Torsdag 20. februar 2020