Turistinformasjon

Logo for turistinformasjonTuristinformasjonen for Evje og Honnes er lokalisert på biblioteket.  

Åpningstider sommer 2018 (25. juni til 19. august)

Mandag - fredag kl. 9.30 - 17.00
Lørdag kl. 09.30 - 15.00 (kun juli)

Åpningstider utenom sommersesong

Mandag, tirsdag og torsdag kl. 14.00 - 19.00
Onsdag og fredag kl. 11.00 - 16.00

Attraksjoner og aktiviteter

Mineraler, gruve og aktiviteter

Evje og Hornnes er kjent for tallrike aktiviteter og mineraler. Kommunen har rike bergverkstradisjoner med gruvedrift etter både malm og feltspat i verdensmålestokk. I de fem gruvene som hører til Evje Mineralsti er det til sammen funnet ca 65 forskjellige mineraler, her kan du selv lete etter mineraler. Oddestemmen steinsliperi er Norges største smykkesteinsliperi som driver håndsliping på heltid. Mineralparken på Hornnes har spektakulær utstilling i fjellhall med 1200 mineraler og steiner fra hele verden.
 
Mineralparken er også en rikholdig aktivitetspark med eventyrbekk, båtutleie, vannsklie, skattejakt med mye mer. På samme plass finner du også Klatreskogen, med klatrepark i trærne og zipliner over eleven Otra. GoKart Evje har en av de lengste banene i Nord-Europa, men det er også egen barnebane. Hos Troll Aktiv kan du utfolde deg i naturbaserte aktiviteter som rafting, klatring, sykling og mye annet. Odden hage er en visningshage på 8000 m2 anlagt med ulike temahager som består av en japansk inspirert hage, rosehage, mosehage. Du finner også rododendron, fjellplanter, busker og trær, samt dammer med koi- og gullfisk.

I tillegg finnes Evje aktivitetspark med hoppbakker, sandvolleyballbaner og kunstgressbane. Evje bowling finner du på Verksmoen.

Museum

Evje og Hornnes Geomuseum er et bygdemuseum som huser mangt og mye. Mellom gamle bondegjenstander finner du Setesdals eldste apotek, skolestue, skomakerutstyr, rokk og vev samt flere flotte mineralsamlingar med både norske og utanlandske mineraler.

Evjemoen Forsvarsmuseum er eneste hærmuseum mellom Bergen og Oslo, og er først og fremst en dokumentasjon på Forsvaret sin virksomhet på Evjemoen. Museet gir samtidig et interessant bilde av den generelle utviklingen av det norske forsvaret fra unionsopploøsningen i 1905, gjennom mellomkrigstida, fem år med tysk okkupasjon og fram til vår egen tid. Spennende utstillinger med både bilder, tekst, våpen, uniformer m.m. viser forsvaret i utvikling og endring gjennom 100 år.

Gravfeltet på Verksmoen

Gravfeltet på Verksmoen er Evjes tusenårssted, og anledning markeringen ble det laget en kopi av Galtelandsteinen som ble reist på stedet. Steinen er ei etterligning av ein gamal bautastein med runeskrift i yngre runer. Galtelandsteinen er datert til ca. 1016 etter innskrifta å døme og er troleg den eldste runesteinen i landet som omtaler kristendomen.
Innskriften på steinen er: arn (stin) risti þi(na) iftir bior (s)un sin (sa uar)tuþr iliþi þ(a)s knursoti iklat inis ko(þ)
På moderne norsk blir dette: Arnstein reiste denne steinen til minne om Bjor, sin sønn; han døde i hæren da Knut angrep England. En er Gud

Ut på tur, fiske og bading

Ut på tur

Vi har samlet turmål under "Ut på tur".

Fiske

Det er godt ørretfiske i Otra og omkringliggende innlandsvann.  
Informasjon om fiskekort finner du her: https://www.visitnorway.no/reisemal/sorlandet/setesdal/aktiviteter/fiske/.  

Bading

Du vil finne mange flotte badeplasser langs elven Otra eller i mange av småvannene rundt.
Tangen badestrand ligger ved Hornnes Camping, og er en populær strand om sommeren. 
Adresse: Stasjonsvegen 20, 4737 Hornnes 

Sykkel

Nasjonal sykkelrute 3 går gjennom kommunen. Denne sykkelruta går fra Kristiansand til Haukeligrend, og videre til Hardanger og Kristiansund.
På nettsidene til Midt-Agder Friluftsråd finner du informasjon om denne sykkelruten samt andre sykkelruter i Midt-Agder.

Furuly friluftspark

Furuly friluftspark ligger idyllisk plassert ved elven Otra. Friområdet inneholder badestrand, skateanlegg, klatrestativ, trampoline, huske, vippedyr, utescene, grillbu, rastebenker og sommertoalett.
Adresse: Kinovegen 18, 4735 Evje

Brosjyrer

Forside turistbrosjyre om Evje og Hornnes 2018/2019  
Turistbrosjyre Evje og Hornnes 2018/2019 - norsk og engelsk

Forside turistbrosjyre om Evje og Hornnes 2018/2019 (tysk og nederlandsk)
Turistbrosjyre Evje og Hornnes 2018/2019 - tysk og nederlandsk

Setesdalguiden 2018_norsk_engelsk 
Setesdalguide 2018 - norsk og engelsk

Setesdalguiden 2018_tysk_nederlandsk
Setesdalguide 2018 - tysk og nederlandsk

Nyttige nettsteder

Skjermbilde av Visit Norway - Evje og Hornnes 
Evje og Hornnes - Visit Norway 

Skjermbilde av nettsiden til Visit Norway - Setesdal
Visit Norway - Setesdal

Arrangementer og festivaler

Følg med på arrangementskalenderen på kommunens nettside, og oversikten Hva skjer i Setesdal fra Setesdal.com.