Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vaksinasjon

På denne siden kan du lese om koronavaksinasjon i Evje og Hornnes kommune. Vaksinasjon er en av de mest effektive formene for forebygging av smittsomme sykdommer, og det er satt inn store ressurser for å utvikle gode vaksiner mot koronaviruset. Nå er flere av disse godkjent av legemiddelmyndighetene, og jobben med å vaksinere mennesker i risikogrupper er i gang - også i Evje og Hornnes.

Du finner oppdatert informasjon om koronavaksiner på www.helsenorge.no og www.fhi.no

Covid-19 Coronavirus Vaccine vials in a row macro close up

Videre vaksinering for de som fikk AstraZeneca?

Oppdatert 16.4.21

Hvordan blir det med videre vaksinering for de som fikk vaksinen fra AstraZeneca? Dette har ikke regjeringen konkludert på ennå. De jobber med saken, og har satt ned et ekspertutvalg for å se på dette. Det forventes svar 10. mai. Les mer om dette her:

Bilde av helsepersonell som setter vaksine på pasient

Status for koronavaksinasjon i Evje og Hornnes

Oppdatert 15.04.21

Evje og Hornnes kommune er godt i gang med å vaksinere sine innbyggere. Vi holder for tiden på å vaksinere de i prioriteringsgruppe 4. Det er de som er mellom 65-74 år og de som er mellom 18-64 år i høy risiko (disse er meldt inn av sin fastlege). Vaksinene vi får nå er fra Pfizer-BioNTech. 

Aldersgruppen vi har kommet til etter vaksinasjon i uke 16, er de som er født på slutten av 1954.

Illustrasjon_kunnskap_fhi

Egenerklæringsskjema og sjekkliste for koronavaksinering

Oppdatert 25.3.21

Når du kommer for å få din vaksine, kan du gjerne ta med dette skjemaet ferdig utfylt. Har du ikke mulighet til å printe det ut, kan du få det på Servicekontoret eller du kan få det når du kommer for å bli vaksinert. Vi gjør oppmerksom på at det på baksiden av skjemaet, er spørsmål om en del medisiner, som det er viktig at du fyller ut.

Illustrasjonsfoto_kalender_2021 vaksine_FHI

Vaksinasjon av helsepersonell

Oppdatert 5.3.21

Tjue prosent av Pfizer-BioNTech-vaksinene kommunen mottar, eller en høyere prosentdel av vaksiner fra leverandøren AstraZeneca, skal gå til å vaksinere helsepersonellet vårt. Dette for å redusere risikoen for at helsetjenestene svikter.

Illustrasjon på nytteverdi i forhold til risiko ved bruk av vaksiner

Film: Bivirkninger etter vaksinen

Oppdatert 09.02.2021

Alle godkjente koronavaksiner har oppfylt strenge sikkerhetskrav. Men som andre legemidler, kan de gi bivirkninger. Se forklarende film om bivirkninger fra Folkehelseinstituttet her.

Illustrasjonsfoto_beskyttelse_fhi

Film: Hvordan godkjennes koronavaksiner?

Oppdatert 14.1.21

Aldri før har man jobbet mer effektivt med å utvikle og godkjenne vaksiner. Men hvordan er dette mulig? Svaret får du i denne filmen fra Statens legemiddelverk. 

Vaksinasjon_Ledende helsesykepleier Mari Haugen Abusland og sykepleier Elisabeth Haugland_kvadrat

Trygg vaksinasjon i Evje og Hornnes

Oppdatert 8.1.21

På helsestasjonen i Evje og Hornnes kommune setter helsesykepleierne mellom 650 og 700 vaksiner årlig. Nå er enhetsleder for helse og familie, Sigmund Olav Syrtveit, og ledende helsesykepleier Mari Haugen Abusland i full gang med koordineringen rundt koronavaksinasjon av kommunens innbyggere. 

Ingolf Wiberg, på snart 86 år, var den første i Evje og Hornnes kommune til å få koronavaksine, når vaksinasjonen startet i dag, tirsdag 5. januar. Vaksinen ble satt av sykepleier Elisabeth Haugland. Bildet er gjengitt etter tillatelse fra begge.

Første koronavaksine ble satt tirsdag på Evjeheimen

Oppdatert 5.1.21

Ingolf Wiberg på snart 86 år, var den første i Evje og Hornnes kommune som fikk koronavaksine, når vaksinasjonen startet tirsdag 5. januar. Vaksinen ble satt av sykepleier Elisabeth Haugland. 

Kommunevåpen pluss luft rundt

Kommunen planlegger vaksinering

Oppdatert 13.1.21

Evje og Hornnes kommune er nå i gang med å vaksinere sine innbyggere over 65 år. De første vaksinene ble mottatt i uke 1. Vi får nye vaksiner hver uke. Her kan du lese om hvem som er prioritert i første omgang.

Illustrasjon statistikk på dataskjerm

Vaksinasjonsstatistikk

Oppdatert 13.1.21

Er du nysgjerrig på hvor mange doser som settes i vår kommune? 

Folkehelseinstituttet har en oversikt på sine nettsider over hvor mange vaksiner som settes i alle landets kommuner.

Illustrasjon_kunnskap_fhi

Information in english

In this site you can find information about the coronavirus immunisation programme. This is national information, clarified by the Norwegian institute of public health.