Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vaksinasjon

På denne siden kan du lese om koronavaksinasjon i Evje og Hornnes kommune. Vaksinasjon er en av de mest effektive formene for forebygging av smittsomme sykdommer, og det er satt inn store ressurser for å utvikle gode vaksiner mot koronaviruset. Vaksinene er bevist effektive mot alvorlig koronasykdom. 

Du finner oppdatert informasjon om koronavaksiner på www.helsenorge.no og www.fhi.no

4. dose koronavaksine til de over 80 år

Publisert 26.04.22

Folkehelseinstituttet åpner opp for at personer som er 80 år og eldre, som har fått 3 doser og ikke har gjennomgått koronasykdom etter dette, kan få en ny oppfriskningsdose hvis de selv ønsker det. Dosen kan gis tidligst 4 måneder etter forrige dose.

Instituttet ser ikke grunnlag for å gi en generell anbefaling om en ny oppfriskningsdose (fjerde dose) til alle over 80 år, men mener dette kan vurderes og velges av den enkelte.

I Evje og Hornnes kommune kan koronavaksine fås på drop-in på helsestasjonen utvalgte mandager kl. 16-18. Nærmeste mulighet er mandag 2. mai og 9. mai.

Husk å ta med ferdig utfylt egenerklæringsskjema.

Kommunevåpen pluss luft rundt

Få koronavaksine på drop-in på helsestasjonen

Publisert 06.05.22

De som ikke er fullvaksinert ennå, og har rett intervall etter forrige vaksinedose, kan få sin dose ved å komme på drop-in på helsestasjonen på Evje utvalgte mandager kl. 16:00 - 18:00. Neste er mandag 9. mai og mandag 30. mai.

Husk å ta med ferdig utfylt egenerklæringsskjema.

Ny koronavaksine på markedet - ønsker du den?

Publisert 18.02.2022

I slutten av februar blir et mindre parti av koronavaksinen Nuvaxovid fra firmaet Novavax tilgjengelig i Norge. Vil du ha denne vaksinen? Ring helsestasjonen og sett deg på liste. Vaksinen må bestilles. Evje og Hornnes kommune trenger derfor å få beskjed i forkant, om man kunne tenke seg denne.

Kommunevåpen pluss luft rundt

Vaksinasjon av barn i alderen 5-15 år

Det er åpnet opp for at barn i alderen 5-11 også kan få koronavaksine, dersom de foresatte/barnet ønsker det selv. Tidligere har det kun vært godkjent for barn over 12 år. 

Det er også åpnet opp for at de under 16 år kan få dose nummer to etter 8-12 uker.

Ønsker du vaksine til ditt barn 5-15 år? Møt opp på drop-in på helsestasjonen utvalgte mandager mellom kl. 16 og 18.

Illustrasjon_kunnskap_fhi

Egenerklæringsskjema for koronavaksinering

Når du kommer for å få din vaksine, må du huske å ta med dette skjemaet ferdig utfylt. Har du ikke mulighet til å printe det ut, kan du få det på Servicekontoret eller biblioteket. Husk at du må levere egenerklæringsskjema ved hver eneste dose du får.

Trykk på pdf-fila i denne artikkelen for å få opp skjemaet i full størrelse.

Samtykkeskjema - vaksinering av ungdommer under 16 år

Når ungdommen som skal få vaksine er under 16 år, må begge foreldre/foresatte signere på dette samtykkeskjemaet. Ungdommen må ta det med til vaksinetimen sin. Husk også å ta med ordinært egenerklæringsskjema for koronavaksinasjon.

Mari og Sigmund Olav utenfor Evjehallen_151221_avstand_kvadrat

Velkommen til vaksinasjon i Evjehallen

Norge ser nå rekordhøye smittetall på grunn av den nye koronavarianten omikron. Tallene vokser for fort. Regjeringen har derfor gitt alle kommuner beskjed om å trappe opp vaksinasjonsarbeidet betraktelig. I Evje og Hornnes gjør vi oss nå klare for massevaksinasjon i Evjehallen tirsdag 21. desember.

Kommunevåpen pluss luft rundt

Vaksinering fjerde dose

Oppdatert 08.02.22

Fjerde dose koronavaksine tilbys til innbyggere som kan dokumentere at de tilhører utvalgte pasientgrupper med alvorlig nedsatt immunforsvar. Det er flere måter man kan dokumentere dette på. Ta med dokumentasjonen når du kommer til din vaksinetime.

Leder og koordinator for vaksineringsarbeidet i Evje og Hornnes

Først i Agder over 90 prosent

Evje og Hornnes ble denne uken første kommune i Agder hvor over 90 prosent av innbyggerne har fått minst èn dose koronavaksine. Det er nå gitt tilbud om vaksine til alle folkeregistrerte over 18 år. Kommunen ønsker at de som, av ulike grunner ikke har fått tilbud, tar kontakt for å få time til vaksinering.

Mari og SOS utenfor vaksinasjonssted_150621_2_red[1]

Jobber med koronavaksinasjon hele sommeren

Et stort apparat er i sving når alle innbyggere skal tilbys vaksine. Dugnaden mot koronapandemien har stor oppslutning i Evje og Hornnes kommune, som har planlagt for vaksinering hver tirsdag sommeren igjennom.

Illustrasjon på nytteverdi i forhold til risiko ved bruk av vaksiner

Film: Bivirkninger etter vaksinen

Oppdatert 09.02.2021

Alle godkjente koronavaksiner har oppfylt strenge sikkerhetskrav. Men som andre legemidler, kan de gi bivirkninger. Se forklarende film om bivirkninger fra Folkehelseinstituttet her.

Illustrasjonsfoto_beskyttelse_fhi

Film: Hvordan godkjennes koronavaksiner?

Oppdatert 14.1.21

Aldri før har man jobbet mer effektivt med å utvikle og godkjenne vaksiner. Men hvordan er dette mulig? Svaret får du i denne filmen fra Statens legemiddelverk. 

Vaksinasjon_Ledende helsesykepleier Mari Haugen Abusland og sykepleier Elisabeth Haugland_kvadrat

Trygg vaksinasjon i Evje og Hornnes

Oppdatert 8.1.21

På helsestasjonen i Evje og Hornnes kommune setter helsesykepleierne mellom 650 og 700 vaksiner årlig. Nå er enhetsleder for helse og familie, Sigmund Olav Syrtveit, og ledende helsesykepleier Mari Haugen Abusland i full gang med koordineringen rundt koronavaksinasjon av kommunens innbyggere. 

Ingolf Wiberg, på snart 86 år, var den første i Evje og Hornnes kommune til å få koronavaksine, når vaksinasjonen startet i dag, tirsdag 5. januar. Vaksinen ble satt av sykepleier Elisabeth Haugland. Bildet er gjengitt etter tillatelse fra begge.

Første koronavaksine ble satt tirsdag på Evjeheimen

Oppdatert 5.1.21

Ingolf Wiberg på snart 86 år, var den første i Evje og Hornnes kommune som fikk koronavaksine, da vaksinasjonen startet tirsdag 5. januar. Vaksinen ble satt av sykepleier Elisabeth Haugland. 

Kommunevåpen pluss luft rundt

Kommunen planlegger vaksinering

Oppdatert 13.1.21

Evje og Hornnes kommune er nå i gang med å vaksinere sine innbyggere over 65 år. De første vaksinene ble mottatt i uke 1. Vi får nye vaksiner hver uke. Her kan du lese om hvem som er prioritert i første omgang.

Illustrasjon statistikk på dataskjerm

Vaksinasjonsstatistikk

Oppdatert 13.1.21

Er du nysgjerrig på hvor mange doser som settes i vår kommune? 

Folkehelseinstituttet har en oversikt på sine nettsider over hvor mange vaksiner som settes i alle landets kommuner.

Illustrasjon_kunnskap_fhi

Information in english

In this site you can find information about the coronavirus immunisation programme. This is national information, clarified by the Norwegian institute of public health.