Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vaksinasjon

På denne siden kan du lese om koronavaksinasjon i Evje og Hornnes kommune. Vaksinasjon er en av de mest effektive formene for forebygging av smittsomme sykdommer, og det er satt inn store ressurser for å utvikle gode vaksiner mot koronaviruset. Nå er flere av disse godkjent av legemiddelmyndighetene, og jobben med å vaksinere mennesker i risikogrupper er i gang - også i Evje og Hornnes.

Du finner oppdatert informasjon om koronavaksiner på www.helsenorge.no og www.fhi.no

Bilde av helsepersonell som setter vaksine på pasient

Status for vaksinasjonsarbeidet

Oppdatert 22.1.21

Evje og Hornnes kommune er nå godt i gang med å vaksinere sine innbyggere. Vi holder for tiden på å vaksinere gruppen over 85 år. Alle blir kontaktet når det blir deres tur. 

Vaksinasjon_Ledende helsesykepleier Mari Haugen Abusland og sykepleier Elisabeth Haugland_kvadrat

Trygg vaksinasjon i Evje og Hornnes

Oppdatert 8.1.21

På helsestasjonen i Evje og Hornnes kommune setter helsesykepleierne mellom 650 og 700 vaksiner årlig. Nå er enhetsleder for helse og familie, Sigmund Olav Syrtveit, og ledende helsesykepleier Mari Haugen Abusland i full gang med koordineringen rundt koronavaksinasjon av kommunens innbyggere. 

Ingolf Wiberg, på snart 86 år, var den første i Evje og Hornnes kommune til å få koronavaksine, når vaksinasjonen startet i dag, tirsdag 5. januar. Vaksinen ble satt av sykepleier Elisabeth Haugland. Bildet er gjengitt etter tillatelse fra begge.

Første koronavaksine ble satt tirsdag på Evjeheimen

Oppdatert 5.1.21

Ingolf Wiberg på snart 86 år, var den første i Evje og Hornnes kommune som fikk koronavaksine, når vaksinasjonen startet tirsdag 5. januar. Vaksinen ble satt av sykepleier Elisabeth Haugland. 

Kommunevåpen pluss luft rundt

Kommunen planlegger vaksinering

Oppdatert 13.1.21

Evje og Hornnes kommune er nå i gang med å vaksinere sine innbyggere over 65 år. De første vaksinene ble mottatt i uke 1. Vi får nye vaksiner hver uke. Her kan du lese om hvem som er prioritert i første omgang.

Illustrasjon statistikk på dataskjerm

Vaksinasjonsstatistikk

Oppdatert 13.1.21

Er du nysgjerrig på hvor mange doser som settes i vår kommune? 

Folkehelseinstituttet har en oversikt på sine nettsider over hvor mange vaksiner som settes i alle landets kommuner.

Illustrasjonsfoto_beskyttelse_fhi

Hvordan godkjennes koronavaksiner?

Oppdatert 14.1.21

Aldri før har man jobbet mer effektivt med å utvikle og godkjenne vaksiner. Men hvordan er dette mulig? Svaret får du i denne filmen fra Statens legemiddelverk. 

Illustrasjon_kunnskap_fhi

Information in english

In this site you can find information about the coronavirus immunisation programme. This is national information, clarified by the Norwegian institute of public health.