Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vaksinasjon

På denne siden kan du lese om koronavaksinasjon i Evje og Hornnes kommune. Vaksinasjon er en av de mest effektive formene for forebygging av smittsomme sykdommer, og det er satt inn store ressurser for å utvikle gode vaksiner mot koronaviruset. Nå er flere av disse godkjent av legemiddelmyndighetene, og jobben med å vaksinere mennesker i risikogrupper er i gang - også i Evje og Hornnes.

Du finner oppdatert informasjon om koronavaksiner på www.helsenorge.no og www.fhi.no

Illustrasjon_kunnskap_fhi

Egenerklæringsskjema for koronavaksinering

Når du kommer for å få din vaksine, må du huske å ta med dette skjemaet ferdig utfylt. Har du ikke mulighet til å printe det ut, kan du få det på Servicekontoret eller biblioteket. Husk at du må levere egenerklæringsskjema både når du får første dose, andre dose og tredje dose.

Trykk på pdf-fila i denne artikkelen for å få opp skjemaet i full størrelse.

Bilde av helsepersonell som setter vaksine på pasient

Status for koronavaksinasjon i Evje og Hornnes

Oppdatert 19.11.21

Evje og Hornnes kommune har gitt tilbud om minst én dose til alle over 12 år, som har svart at de ønsker koronavaksine i vår kommune. Har du ennå ikke fått 1. dose? Ring Servicekontoret på tlf: 379 32 300. 

Vi jobber videre med vaksineringen - nå med hovedfokus på oppfriskningsdoser til de over 65 år og utvalgt helsepersonell, og 3.dose til de som spesialisthelsetjenesten sier er i risiko. 

Neste vaksinasjonsdag er i uke 47, tirsdag 23. november. 

Kommunevåpen pluss luft rundt

Oppfriskningsdose med koronavaksine til de over 65 år

Oppdatert 19.11.21

Evje og Hornnes kommune er i gang med å planlegge vaksinasjon av oppfriskningsdoser til de over 65 år, som fikk den andre dosen sin for mer enn fem måneder siden. Vi kaller inn de som er innenfor femmånedersintervallet fortløpende de neste månedene.

Kommunevåpen pluss luft rundt

Vaksinering tredje dose

Oppdatert 24.9.21

Tredje dose koronavaksine tilbys til innbyggere som kan dokumentere at de tilhører utvalgte pasientgrupper med alvorlig nedsatt immunforsvar. Det er flere måter man kan dokumentere dette på. Ta med dokumentasjonen når du kommer til din vaksinetime.

Illustrasjonsfoto_beskyttelse_fhi

Nedtrapping i vaksinasjonsarbeidet

Publisert 20.9.2021

Evje og Hornnes kommune trapper nå ned vaksinasjonsarbeidet mot covid-19. Dette betyr at det ikke vil bli massevaksinasjon hver uke fremover. Dager for vaksinasjon vil i større grad bli styrt av etterspørsel fra innbyggere som ønsker å vaksinere seg. 

Kommunevåpen pluss luft rundt

12-15-åringer tilbys koronavaksine

Oppdatert 16.9.21

Regjeringen har besluttet å følge anbefalingen fra Folkehelseinstituttet om å tilby vaksine til aldersgruppen 12-15 år. Evje og Hornnes kommune er nå i gang med å vaksinere denne gruppen. 

Samtykkeskjema - vaksinering av ungdommer under 16 år

Når ungdommen som skal få vaksine er under 16 år, må begge foreldre/foresatte signere på dette samtykkeskjemaet. Ungdommen må ta det med til vaksinetimen sin. Husk også å ta med ordinært egenerklæringsskjema for koronavaksinasjon.

Kommunevåpen pluss luft rundt

Tilbyr koronavaksine til 16- og 17-åringer

Oppdatert 25.8.21

Regjeringen har etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet besluttet at 16- og 17-åringer skal tilbys koronavaksine. Evje og Hornnes kommune er nå i gang med vaksinering av denne gruppen. 

Leder og koordinator for vaksineringsarbeidet i Evje og Hornnes

Først i Agder over 90 prosent

Evje og Hornnes ble denne uken første kommune i Agder hvor over 90 prosent av innbyggerne har fått minst èn dose koronavaksine. Det er nå gitt tilbud om vaksine til alle folkeregistrerte over 18 år. Kommunen ønsker at de som, av ulike grunner ikke har fått tilbud, tar kontakt for å få time til vaksinering.

illustrasjonsfoto_gravid_pexels

Vaksineanbefaling for gravide

Oppdatert 18.8.21

Gravide kvinner har noe økt risiko for alvorlig forløp av koronasykdom, og det er nå mer kunnskap tilgjengelig om vaksinering av gravide. FHI anbefaler nå gravide vaksine mot covid-19. Vaksinasjon i svangerskapet vil også beskytte barnet etter fødsel. Les mer om dette her.

Illustrasjonsfoto_Koronasertifikat-Helsedir-Sertifikat-NO-600x6002

Koronasertifikat

Oppdatert 24.6.21

Koronasertifikatet er digitalt. Innbyggerne får tilgang til det på helsenorge.no

For de som ikke kan bruke det digitale sertifikatet er det nå utviklet en egen løsning. Les mer om det her:

Mari og SOS utenfor vaksinasjonssted_150621_2_red[1]

Jobber med koronavaksinasjon hele sommeren

Et stort apparat er i sving når alle innbyggere skal tilbys vaksine. Dugnaden mot koronapandemien har stor oppslutning i Evje og Hornnes kommune, som har planlagt for vaksinering hver tirsdag sommeren igjennom.

Illustrasjon på nytteverdi i forhold til risiko ved bruk av vaksiner

Film: Bivirkninger etter vaksinen

Oppdatert 09.02.2021

Alle godkjente koronavaksiner har oppfylt strenge sikkerhetskrav. Men som andre legemidler, kan de gi bivirkninger. Se forklarende film om bivirkninger fra Folkehelseinstituttet her.

Illustrasjonsfoto_beskyttelse_fhi

Film: Hvordan godkjennes koronavaksiner?

Oppdatert 14.1.21

Aldri før har man jobbet mer effektivt med å utvikle og godkjenne vaksiner. Men hvordan er dette mulig? Svaret får du i denne filmen fra Statens legemiddelverk. 

Vaksinasjon_Ledende helsesykepleier Mari Haugen Abusland og sykepleier Elisabeth Haugland_kvadrat

Trygg vaksinasjon i Evje og Hornnes

Oppdatert 8.1.21

På helsestasjonen i Evje og Hornnes kommune setter helsesykepleierne mellom 650 og 700 vaksiner årlig. Nå er enhetsleder for helse og familie, Sigmund Olav Syrtveit, og ledende helsesykepleier Mari Haugen Abusland i full gang med koordineringen rundt koronavaksinasjon av kommunens innbyggere. 

Ingolf Wiberg, på snart 86 år, var den første i Evje og Hornnes kommune til å få koronavaksine, når vaksinasjonen startet i dag, tirsdag 5. januar. Vaksinen ble satt av sykepleier Elisabeth Haugland. Bildet er gjengitt etter tillatelse fra begge.

Første koronavaksine ble satt tirsdag på Evjeheimen

Oppdatert 5.1.21

Ingolf Wiberg på snart 86 år, var den første i Evje og Hornnes kommune som fikk koronavaksine, når vaksinasjonen startet tirsdag 5. januar. Vaksinen ble satt av sykepleier Elisabeth Haugland. 

Kommunevåpen pluss luft rundt

Kommunen planlegger vaksinering

Oppdatert 13.1.21

Evje og Hornnes kommune er nå i gang med å vaksinere sine innbyggere over 65 år. De første vaksinene ble mottatt i uke 1. Vi får nye vaksiner hver uke. Her kan du lese om hvem som er prioritert i første omgang.

Illustrasjon statistikk på dataskjerm

Vaksinasjonsstatistikk

Oppdatert 13.1.21

Er du nysgjerrig på hvor mange doser som settes i vår kommune? 

Folkehelseinstituttet har en oversikt på sine nettsider over hvor mange vaksiner som settes i alle landets kommuner.

Illustrasjon_kunnskap_fhi

Information in english

In this site you can find information about the coronavirus immunisation programme. This is national information, clarified by the Norwegian institute of public health.